Ortahisar’da Kadın Temizlik Görevlileri Fark Yaratıyor: “Trabzon Sokakları Kadınlara Emanet” Ortahisar’da Kadın Temizlik Görevlileri Fark Yaratıyor: “Trabzon Sokakları Kadınlara Emanet”

Mevlid Kandili'nin Anlamı

Başkan Ekim, Mevlid Kandili’nin İslam peygamberi Hz. Muhammed’in doğum gecesi olduğunu belirtti. Bu gecenin, Hz. Muhammed’in hayatını ve getirdiği mesajları anlamak için önemli bir fırsat sunduğunu ifade etti. Ekim, Peygamberimizin dürüstlük, emaneti koruma, insan haklarına saygı, zayıf ve muhtaçlara yardım etme gibi değerleri hayatımızda prensip edinmemiz gerektiğini söyledi.

Peygamber Efendimiz’in Hayatı ve Öğretileri

Ekim, Mevlid Kandili’nin, Hz. Muhammed’in (s.a.v.) doğduğu gece olduğunu ve bu geceyi idrak etmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Peygamber Efendimiz’in, insanlığa rahmet elçisi olarak gönderildiğini ve onun hayatının, insanlık tarihinin en önemli hadiselerinden biri olduğunu vurguladı. Ekim, Peygamberimizin hayat tarzı, sözleri ve düşünceleriyle insanları bilgi, inanç ve selamete çağırdığını ve ahlaki güzellikleri yaşadığını ifade etti.

Manevi Yenilenme Fırsatı

Başkan Ekim, Mevlid Kandili’nin, Peygamberimizin hayatını ve mesajlarını yeniden hatırlamak, düşünmek ve onun güzel ahlakıyla hayatımızı güzelleştirmek için bir manevi yenilenme fırsatı sunduğunu belirtti.

Kandil Kutlaması

Başkan Ekim, tüm milletin, İslam Alemi’nin ve Akçaabatlıların Mevlid Kandili’ni en içten dilekleriyle kutladığını ve kandilin ülkemize ve tüm insanlık âlemine sağlık ve esenlikler getirmesi temennisinde bulundu.

Muhabir: NEZİHA ÇAKIROĞLU