Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzon Ticaret İl Müdürlüğü ve Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği iş birliğiyle düzenlenen Ahilik Haftası kutlamalarına katıldı. Etkinlikte, Ahilik kültürünün önemine vurgu yapan Genç, bu köklü geleneğin sadece mesleki bir yapı değil, aynı zamanda bir yaşam biçimi olduğunu belirtti.

AHİLİK, BİR YAŞAM BİÇİMİDİR

Başkan Ahmet Metin Genç, Ahilik’in yalnızca ticari bir örgütlenme değil, toplumsal huzuru ve refahı amaçlayan bir sistem olduğunu vurgulayarak, “Ahilik, üretimden tüketime, ticaretten sanayiye kadar her alanda bizlere rehber olan bir yaşam biçimidir. Bu değerler yüzyıllardır toplumumuzu bir arada tutmuş, dayanışma kültürünü yaşatmıştır” dedi.

MAZLUMLARIN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Genç, Türkiye’nin Ahilik ruhunu dünya çapında yaşattığını ifade ederek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Afrika'daki tahıl krizine el atmasının da bu kardeşlik anlayışının bir örneği olduğunu söyledi. "Biz büyük bir milletiz ve Ahilik geleneğimizi yalnızca bu topraklarda değil, tüm dünyada yaşatmaya devam edeceğiz" diye ekledi.

Artvin’de Feci Kaza: İş Makinesi Yüklü Kamyon Uçuruma Yuvarlandı, 2 Kişi Hayatını Kaybetti Artvin’de Feci Kaza: İş Makinesi Yüklü Kamyon Uçuruma Yuvarlandı, 2 Kişi Hayatını Kaybetti

2024 YILININ AHİSİ VE KALFASI BELİRLENDİ

Etkinlikte 2024 yılının Ahisi ahşap oyma ustası Yaşar Ercin, kalfası hasır işlemeci Temel Atakan Kılıç ve çırağı terzi Gülhanım Başaran seçildi.

Muhabir: AYŞE SANCAK