Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Ortahisar Belediyesi ve Türkiye Emekliler Derneği Trabzon Şubesi’nin iş birliğiyle düzenlenen Çanakkale gezisine katılacak 140 emekli, düzenlenen törenle uğurlandı. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, emeklilere verdiği değeri bir kez daha gösterdi ve onların ülkeye kattıkları her şey için minnettar olduklarını belirtti.

"Vatan Topraklarının Önemi"

Uğurlama töreninde konuşan Başkan Genç, Çanakkale'nin Türkiye’nin bağımsızlığı ve birliği için taşıdığı anlamın altını çizdi. "Bu toprakları bize ebediyen Türk yurdu olarak bırakan atalarımıza büyük bir borcumuz var. Çanakkale’de gösterilen direniş, bizim bağımsızlık mücadelemizin temel taşlarından biri oldu. Emeklilerimize bu kutsal toprakları tanıtmak görevimizdir," dedi.

"Emeklilerimiz Baş Tacımızdır"

Emeklilere olan desteğin bir lütuf değil, bir görev olduğunu vurgulayan Başkan Genç, "Emeklilerimiz bizim baş tacımız. Taleplerinizi karşılamak için elimizden geleni yapıyoruz. Seyahatinizin rahat geçmesi için daha büyük otobüsler sağladık. Tüm imkanlarımızla bu tür organizasyonları desteklemeye devam edeceğiz," diye konuştu.

Ordu'da Karbonmonoksit Zehirlenmesi: 1 Kişi Hayatını Kaybetti Ordu'da Karbonmonoksit Zehirlenmesi: 1 Kişi Hayatını Kaybetti

Türkiye Emekliler Derneği’nden Teşekkür

Türkiye Emekliler Derneği Trabzon Şube Başkanı Burhan Bayraktar ise, Büyükşehir ve Ortahisar belediyelerinin desteğine teşekkür ederek, "Çanakkale’ye daha önce de gittik ve bu sefer de dört otobüsle yola çıkıyoruz. Rehberler eşliğinde kutsal toprakları ziyaret edeceğiz," dedi.

Muhabir: AYŞE SANCAK