Devir Teslim Töreni ve Katılımcılar
Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu, MTTB Genel Başkanı Tahsin Başarı ve çok sayıda davetli katıldı. Görevi devreden Abdurrahmancan Aydın, il başkanlığı bayrağını Eray Öztürk’e teslim etti.

Milli Türk Talebe Birliği’nin Önemi
Başkan Genç, MTTB’nin Türkiye’nin milli unsurlarıyla güçlü bir toplum oluşturduğunu vurgulayarak, "Milli Türk Talebe Birliği, Kurtuluş Savaşı’nda önemli bir dava olarak ortaya çıkmıştır. Gençlerimizin, sorumluluk alarak ülkemizin geleceğini inşa edeceğine inancımız tamdır" dedi. Genç, Türkiye’nin gücünü insanlık yararına kullanmaya devam edeceğini belirtti.

Kudüs ve Filistin Vurgusu
Genç, Türkiye’nin İslam dünyasındaki liderliğine de değinerek, "Kudüs’ü biz kaybettik, Kudüs’ün bize emanet olduğunu unutmayalım" dedi. Huzurun ve güvenliğin sağlanmasının yine Türkiye’ye nasip olacağını ifade eden Genç, "Biz sadece kendi topraklarımızdan değil, tüm İslam coğrafyasından sorumluyuz" şeklinde konuştu.

Vali Yıldırım’ın Açıklamaları
Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Necip Fazıl Kısakürek’in liderlik anlayışını hatırlatarak, görev ve sorumluluğun fedakarlıkla alınması gerektiğini söyledi. Yıldırım, "Milli Türk Talebe Birliği, geçmişten bugüne kadar birçok zorluğa rağmen kendini yenilemiş ve gençlere sahip çıkarak geleceği inşa etmektedir" ifadelerini kullandı.

Milletvekili Bayraktar'dan Şaşırtan İtiraf: 205 Bin TL ile Geçinemiyorum! Milletvekili Bayraktar'dan Şaşırtan İtiraf: 205 Bin TL ile Geçinemiyorum!

Başarı ve Gelecek Vizyonu
MTTB Genel Başkanı Tahsin Başarı, Trabzon’un milli ruhunu ve şehit Eren Bülbül’ün kahramanlığını anarak, "Trabzon teşkilatımız, milli bir dava taşıyıcısı olarak büyük başarılara imza atmıştır" dedi.

Yeni Başkan Eray Öztürk’ün Mesajı
Yeni il başkanı Eray Öztürk, görevi devraldıktan sonra, "Güçlü teşkilatımızla gençlik, şehir ve Türkiye adına önemli eserlere imza atacağız" dedi.

Törenin sonunda Televizyon Programcısı ve Yazar Serdar Tuncer, bir söyleşi gerçekleştirdi ve Başkan Genç, Tuncer'e Yavuz Sultan Selim kitabını hediye etti.

Muhabir: NURGÜL GÜNAYDIN