Trabzon - Tiflis Uçuşları 14 Ekim'de Başlıyor Trabzon - Tiflis Uçuşları 14 Ekim'de Başlıyor

Tiflis-Trabzon Uçak Seferleri Yeniden Başladı

Trabzon heyetinin Tiflis ziyareti, 23 yıl aradan sonra Tiflis-Trabzon uçak seferlerinin yeniden başlaması dolayısıyla gerçekleştirildi. Heyette Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Türkiye’nin Tiflis Büyükelçisi Ali Kağan Orbay, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Erkut Çelebi ve sağlık turizmi temsilcileri yer aldı.
Whatsapp Image 2024 10 17 At 16.00.55


Heyet, ilk olarak Gürcistan Çalışma, Sağlık ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mikheil Sarjveladze ile bir araya gelerek sağlık turizmine yönelik iş birliği fırsatlarını görüştü. Görüşmenin sonunda Başkan Genç, Gürcü bakana Trabzonspor forması ve çeşitli hediyeler takdim etti.
Whatsapp Image 2024 10 17 At 14.46.57

Sağlık Turizminde İş Birliği Gelişiyor

Başkan Genç, Trabzon’un her yıl Gürcistan’dan çok sayıda sağlık turisti ağırladığını belirterek şunları söyledi:

“Trabzon’umuzun sağlık turizmi potansiyeli her geçen gün artıyor. Tiflis-Trabzon uçuşlarının başlaması, sağlık turizmine büyük katkı sunacak. Gürcistan, sağlık hizmetlerinde şehrimiz için en önemli ülkelerden biri. Amacımız, bu iş birliğini daha da güçlendirmek ve ekonomimize katkı sağlamak.”

“İş Birliğimiz Sürecek”
Whatsapp Image 2024 10 17 At 14.46.56 (2)

Başkan Genç, Trabzon’un kurumlarıyla birlikte sağlık turizmini geliştirmek için çalışmaya devam edeceklerini ifade etti:

“Tiflis ve Trabzon arasında direkt uçuşların başlaması, şehrimizle bölge ülkeleri arasındaki bağları güçlendirecek. Sağlık turizmi, Trabzon ve Türkiye ekonomisi için büyük önem taşıyor. Gürcistan’dan gelen misafirlerimize en iyi hizmeti sunmaya devam edeceğiz.”


Whatsapp Image 2024 10 17 At 15.06.07

Bu ziyaret, Trabzon'un Gürcistan ile sağlık turizmi alanında ilişkilerini güçlendirmesi ve iki şehir arasındaki ticari ve turistik bağların geliştirilmesi için önemli bir adım olarak görülüyor.

Muhabir: DOĞUKAN ÖZKURT