BAŞKAN GENÇ, KANUNİ’Yİ ANMAK İÇİN ZİGETVAR’DA
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Osmanlı İmparatorluğu’nun en uzun süre tahtta kalan padişahı Kanuni Sultan Süleyman ve Macar komutan Zrinyi Miklos için Zigetvar’daki Türk-Macar Dostluk Parkı’nda düzenlenecek anma programına katılmak üzere Macaristan’a gitti. Başkan Genç’e, önceki dönem AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanları Mustafa Yaylalı, Coşkun Şahin ve Genel Sekreter Yardımcısı Fatih Göktaş eşlik etti.

YUNUS EMRE ENSTİTÜSÜ’NE ZİYARET
Başkent Budapeşte’de Yunus Emre Enstitüsü’nü ziyaret eden Başkan Genç, Enstitü Müdürü Mustafa Aydoğdu tarafından karşılandı. Başkan Genç, enstitünün Macaristan’da Türk kültürünü ve dilini tanıtma çalışmaları hakkında bilgi aldı ve bu kültürel faaliyetlerin iki ülke arasındaki dostluk bağlarını güçlendirdiğini belirtti. “Yunus Emre Enstitüsü’nün çalışmaları bizim için son derece kıymetli” diyen Genç, Türkiye’nin kültürel mirasını tanıtma çabalarını takdir ettiğini vurguladı.

Selahattin Çebi: "Belediye Makamı Çözüm Üretme Yeridir, Ağlama Duvarı Değil" Selahattin Çebi: "Belediye Makamı Çözüm Üretme Yeridir, Ağlama Duvarı Değil"

TÜRK-MACAR İLİŞKİLERİ GÜÇLENİYOR


Uluslararası Demokratlar Birliği (UID) Macaristan Bölge Başkanı Mehmet İnceoğlu ile de bir araya gelen Başkan Genç, Türk-Macar ilişkileri ve kültürel iş birlikleri üzerine görüş alışverişinde bulundu. Genç, “UID Macaristan’ın faaliyetleri, kültürel ve ekonomik ilişkilerin gelişmesi açısından büyük fırsatlar sunuyor” dedi. İnceoğlu ise Macaristan’a gelen Türk yatırımcıların artmasının iki ülke arasındaki bağları güçlendirdiğini söyledi.

TARİHİ MEKANLARA ZİYARET
Ziyaretin sonunda Başkan Genç, İnceoğlu’na Trabzonspor forması, Aydoğdu’ya ise telkari hediye etti. Genç ve beraberindeki heyet, Gülbaba Türbesi, Balıkçı Tabyası, Zincir Köprü gibi tarihi mekanları ziyaret etti. Başkan Genç, Gülbaba Türbesi’nin hatıra defterine duygu ve düşüncelerini yazdı.

Editör: Ayşe Sancak