Trabzon Büyükşehir Belediyesi, tarım ürünlerini tehdit eden kahverengi kokarca ile mücadele çalışmalarına devam ediyor. 23 Eylül-4 Ekim 2024 tarihleri arasında iki hafta süresince, kışlak mücadelesi öncesi "cezbet-öldür" yöntemiyle ruhsatlı feromon tuzakları kullanılarak, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından belirlenen 600 noktada ilaçlama çalışması gerçekleştirildi.

2.600 Yeni Tuzak Alınacak

Mücadele kapsamında, 2.600 adet feromon tuzağı alarak, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün 2025 yılında belirleyeceği alanlara yerleştirme planlanıyor. Kahverengi kokarca zararlısının hava sıcaklığının 16 dereceye düştüğünde kışlaklara geçmesi nedeniyle, bu alanların ilaçlanması için Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı harekete geçti.

Büyükşehir Belediyesi ekipleri, sahil bandındaki 9 ilçede 9 ekiple, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün belirlediği kışlak olarak adlandırılan alanlarda (ağıl, ahır, dam, çatı, depo, evler vb.) biyosidal ilaçlarla ilaçlama yapmayı hedefliyor.

İş Birliği ve Uyarılar

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, "Kahverengi kokarca, bölgemizi etkisi altına almış durumda. Büyükşehir Belediyesi olarak bu zararlıyla mücadele çalışmalarına başladık ve sürdürüyoruz.

Karadeniz’de 12 Ekim Hava Durumu: Yağmur ve Gök Gürültüsü Geliyor Karadeniz’de 12 Ekim Hava Durumu: Yağmur ve Gök Gürültüsü Geliyor

Ekiplerimiz, yetkili kurumlarla iş birliği içinde faaliyetlerini yürütüyor. Bu noktada vatandaşlarımızdan yapılan uyarılara dikkat etmelerini rica ediyorum. Kışlak olarak tanımladığımız alanlarda çalışmalarımızı gerçekleştireceğiz.

Tüm vatandaşlarımızın bu süreçte yetkili kurumlar, muhtarlar ve ekiplerle birlikte hareket etmesini bekliyorum. Bu durumun üstesinden birlikte geleceğiz” dedi.

Muhabir: TUNCAY UÇKUN