Gürcistan ile Turizm İş Birliği Genişliyor
Başkan Genç, Körfez ülkelerinden gelen turistlerin yoğun ilgisi sayesinde Trabzon’un cazibesinin arttığını belirtti. Tiflis-Trabzon uçuşlarının başlamasıyla Gürcistan’ın, şehre turist gönderen ülkeler arasında daha üst sıralara çıkmasını beklediklerini dile getirdi. “Amacımız yıl boyunca sürdürülebilir bir turizm sezonu oluşturmak,” diyen Genç, sağlık turizmine de ağırlık verileceğini ifade etti.

Kültürel ve Doğal Değerlerin Önemi
Trabzon’un tarihi ve kültürel zenginliklerinin yanı sıra doğal güzelliklerinin de turizmde büyük bir potansiyele sahip olduğunu söyleyen Genç, şehri hem yerli hem de yabancı turistler için cazip bir destinasyon yapmayı hedeflediklerini belirtti. "Tünel Akvaryum, Seyir Terası gibi projelerle turizmi çeşitlendiriyoruz," diyerek, Çakırgöl Kış Turizm Merkezi Projesi’nin de Trabzon ve Gümüşhane turizmine katkı sağlayacağını ifade etti.

Başkan Bıyık’tan Yomra’da Yaşayanlara Çağrı: “İkametinizi Yomra’ya Alın” Başkan Bıyık’tan Yomra’da Yaşayanlara Çağrı: “İkametinizi Yomra’ya Alın”

Uluslararası Tanıtım Faaliyetleri Artıyor
Başkan Genç, Trabzon’u uluslararası arenada daha güçlü tanıtmak için yürüttükleri çalışmalara da değinerek, “Sırbistan, Macaristan ve Gürcistan gibi ülkelerle iş birliğimizi artırıyoruz. Tiflis’te çok önemli görüşmeler yaptık ve uçuşların başlaması büyük bir adım oldu,” dedi. Ali Osman Ulusoy Şirketler Grubu ve diğer paydaşlara teşekkür eden Genç, “Bacasız sanayi olan turizmin şehrimizin ekonomisine daha fazla katkı sağlaması için tüm dinamiklerle birlikte çalışmaya devam edeceğiz,” ifadelerini kullandı.

Trabzon, turizm sezonunu 12 aya yaymayı ve sağlık turizmi gibi alanlarda da güçlenmeyi hedefleyerek, yerel kalkınmayı artırmayı amaçlıyor.

Muhabir: DOĞUKAN ÖZKURT