Gençlere ve öğrencilere her zaman destek veren Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, bu anlamda farkını ortaya koyuyor. Başkan Genç, yaptığı çalışmalar ve projelerle şehrin kültürüne, turizmine, sosyal yaşantısına ne kadar önem verdiğini her daim gösterdi. Başkan Genç, bu anlamda gönülleri fethetti. Başkan Genç, sosyal belediyecilik anlayışının en güzel örneğini sergiledi. Gençler, sıfır maliyetle düzenlenen şölende hem okul stresini attı, hem de doyasıya eğlendiler.  Başkan Ahmet Metin Genç'e bu muhteşem etkinlik için teşekkür eden gençler, devamının olmasını temenni ettiler.  Bizler de Başkan Genç'i ve ekibini muhteşem organizasyon için kutluyoruz.



USTANIN SANAT AŞKI
Trabzon’da dondurma denince akla ilk gelen yer Lokma Tatlı Dünyası olur. Markanın kurucusu Bekir Aktürk, önlüğünü giyer, dondurmayı bizzat kendi elleri ile yapar. Dondurmaya lezzeti de o verir zaten. Sanat aşkını dondurmaya yansıtan Aktürk, Lokma Tatlı Dünyası olarak tüm ürünlerin orijinal olduğunu, konsantre ürün asla kullanmadıklarını dile getirdi. 

 

SAATLERE DİKKAT
Ortahisar Belediyesi’nden yapılan açıklamada, Kahramanmaraş Caddesi’nde bulunan yeraltı çöp konteynırlarının gece ve gündüz olmak üzere iki kez boşaltıldığı ve bu uygulamanın yeni olmadığı belirtilerek, yaz mevsiminin ve turizm sezonunun başladığı bu günlerde halk sağlığının korunması ve görüntü kirliliğinin engellenmesi için çöplerin belirlenen saatlerden erken dışarı çıkarılmaması konusunda hassasiyet gösterilmesi istendi.

BAŞKAN OLDU
Büyükliman Gazeteciler Cemiyeti başkanlığını uzun süredir yapan Aydın Gelleci, genel kurulda bayrağı Kemal Bektaş’a devretti. Mesleğe Karadeniz Gazetesi’nde başlayıp, Büyükşehir Belediyesi basın bürosunda görevini sürdüren Kemal Bektaş, Büyükliman Gazeteciler Cemiyeti başkanı olarak yeni bir sorumluluk daha aldı. Bektaş’a yeni görevinde başarılar diliyoruz.


 

YOL SORUNUNA NEŞTER VURULUYOR

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, şehrin genelinde yol sorunlarının çözülmesi için yoğun gayret gösteriyor. Bu kapsamda Başkan Genç’in talimatı ile Maçka ilçesi Galyan Vadisi Pilav Dağı Türk-İspanyol Dostluk Anıtı'nda düzenlenecek anma törenlerinde ulaşımda sorun yaşanmaması adına yol bakım çalışması gerçekleştiriliyor. Maçka ilçesi Yeni Atasu Mahalle Muhtarı Sait Topçu, yapılan çalışmalardan dolayı Başkan Genç’e teşekkür etti.

ÖZER’DEN 19 MAYIS MESAJI
Trabzon Ticaret Borsası Meclis Başkanı Nevzat Özer 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Özer mesajında, tarih sahnesinden çıkarılmak istenen bir milletin, yeni bir devletin yeniden ayağa kalkıp şahlanış için Mustafa Kemal’in Samsun’dan Anadolu’ya çıkışının tarih kitaplarındaki kaydı olan 19 Mayıs 1919’un Türkiye Cumhuriyeti için çok ama çok önemli olduğunu belirterek, “19 Mayıs’ta yakılan meşale 105 yıldır hiç ama hiç sönmedi, sönmeyecek” dedi.

 

SELİM SAHADA
Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcılığı görevine getirilen Hasan Selim, kendisine bağlı daire başkanlıklarından mevcut çalışmalarla ilgili detaylı bilgi aldı. Brifingle yetinmeyen Hasan Selim çalışmaları yerinde incelemek üzere ilk olarak Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığına ziyarette bulundu. Daire Başkanlığının gerçekleştirmiş olduğu; günlük sıcak yemek yardımı, 61 kart desteği , ev temizliği desteği, engelli araç bakımı ve temini gibi sosyal belediyecilik faaliyetlerinin işleyişlerini inceledi. Hayırseverler aracılığıyla edinilen kömür kırtasiye ve sıfır kıyafetlerin ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasının organize edildiği alanda personelle bir araya gelen Selim, özverili çalışmalarından dolayı personeli tebrik etti. Akabinde Engelsiz yaşam akademisinde öğrenci ve öğretmenlerle bir araya gelerek sorun ve önerilerini kendilerinden dinledi.

 
 

FORMA HEDİYE ETTİLER
Trabzon Baro Başkanı Av. Duygu Keleş Aydın, Genel Sekreter Av. Mustafa Çağrı Yayla, Baro Engelli Hakları Komisyonu Başkanı Av. Aslıhan Bezirganoğlu Temren, ile komisyon üyeleri özel gereksinimli bireylerin istihdam edildiği Geçit Mahallesindeki ‘En mutlu köy’ü ziyaret etti. Özel gereksinimli bireylerle çay içip kahvaltı yapan baro heyeti, özel çocuklara Trabzonspor kulübünün formasını hediye etti. 


 

TURUP’A AKIN ETTİLER
Karadenizin en gözde turizm bölgelerinden biri olan Turup ziyaretçi akınına uğramaya devam ediyor.  Trabzon Motosiklet Derneği üyeleri motosikletleriyle Turup bölgesini gezdi. Motosikletliler Turup’a hayran kaldı. Araklı Belediye Başkanı Dr. Hüseyin Avni Coşkun Çebi Turup ve diğer turizm bölgelerinde çok daha kapsamlı çalışmalara imza atacaklarını bir kez daha vurguladı.

Kaynak: HABER MERKEZİ