BAŞKAN KAYA VE BAKAN ARIKLI TELEFONDA GÖRÜŞTÜ

Ziyaret sırasında Başkan Kaya, aynı zamanda YDP Genel Başkanı ve Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı olan Prof. Erhan Arıklı ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, eski TBMM futbol takımı ve Kıbrıs Parlamento takımı arasındaki futbol maçlarından anılar paylaşıldı ve karşılıklı davetler yapıldı.

BAŞKAN KAYA: “KKTC’NİN BİZİM İÇİN ÇOK AYRI VE ÖZEL BİR YERİ VARDIR”

Başkan Kaya, KKTC’ye gerçekleştireceği ilk resmi ziyaretinde YDP’yi ziyaret edeceğini belirterek, Kıbrıs Türk halkının bağımsızlık mücadelesinin önemine vurgu yaptı. Kaya, “Kıbrıs, Türklerin varoluş mücadelesinin en güzel örneklerinden biridir. Kıbrıs Türk halkı her zaman hür ve bağımsız olarak yaşamaya devam edecek, bizler de Kıbrıs Türkü’nün haklı davasında her zaman yanında olmaya devam edeceğiz,” dedi. Kıbrıs Türkü’nün bağımsızlık mücadelesinin simge isimleri Fazıl Küçük ve Rauf Denktaş’ı rahmetle anan Kaya, Kıbrıs’ın bağımsızlık mücadelesinin aynı kararlılıkla süreceğini ifade etti.

Başkan Kaya, ‘Trabzon Bütün Şehitlerini Anıyor’ Programında Birlik Mesajı Verdi Başkan Kaya, ‘Trabzon Bütün Şehitlerini Anıyor’ Programında Birlik Mesajı Verdi

TRABZON İLE KKTC ARASINDAKİ BAĞLAR GÜÇLENİYOR

Kıbrıs’ta çok sayıda Trabzonlunun yaşadığını belirten Başkan Kaya, “Kıbrıs’ın Türkiye için tarihi, sosyal ve ekonomik öneminin yanında, akrabalık bağları açısından da ayrı bir yeri vardır. Trabzon’dan göç ederek KKTC’de yaşayan hemşerilerimiz, çalışkanlıklarıyla Kıbrıs ekonomisine ve siyasetine katkı sağlamaktadırlar,” dedi. Kaya, YDP Genel Başkanı ve Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Arıklı ile Trabzon ve Ercan Havalimanlarının daha etkin kullanılması konusunu görüştüklerini belirtti.

“KKTC İÇİN GELECEK GÜNLER ÇOK DAHA GÜZEL OLACAKTIR”

Başkan Kaya, Kıbrıs’a “yavru vatan” değil “kardeş ülke” dediklerini ifade ederek, KKTC’nin uluslararası arenada karşılaştığı haksızlıklara rağmen yalnız olmadığını vurguladı. Gelecek günlerin Kıbrıslı Türkler için çok daha güzel olacağını belirten Kaya, ziyaretlerinden dolayı YDP Genel Başkan Yardımcısı Turan Büyükyılmaz’a teşekkür etti ve Trabzon’dan selamlarını iletti.

Ziyaret sırasında Büyükyılmaz, Başkan Kaya’ya Kıbrıs kültürünü yansıtan el emeği bir sesta hediye etti.

Muhabir: AYŞE SANCAK