KAYA: “HEPİMİZE GÖREV DÜŞÜYOR”

 

Başkan Kaya, toplantıda yaptığı konuşmada, “Trabzon basını çok güçlüdür ve bu bize daha dikkatli işler yapma konusunda yol gösteriyor. Basın, demokrasiyle yönetilen ülkelerde dördüncü güç olarak tanımlanır. Türkiye’de ise maalesef basına ağır müdahaleler olduğunu görüyoruz. İktidara yakınsan kapılar açılıyor, değilsen kapanıyor. Bu süreci akıl tutulması olarak değerlendiriyorum ve bu durumdan ülkemizi çıkarmak için hepimize görev düşüyor,” ifadelerini kullandı.

 

ÖZDEMİR: “ANADOLU BASINI AYAKTA KALMA MÜCADELESİ VERİYOR”

En Etkili Bilim İnsanları Sıralaması Açıklandı: GRÜ’den 7 Duayen Listede En Etkili Bilim İnsanları Sıralaması Açıklandı: GRÜ’den 7 Duayen Listede

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Başkanvekili Sefa Özdemir, Anadolu basınının zor bir süreçten geçtiğini belirterek, yazılı basının sona yaklaştığını ve kapanmaların arttığını dile getirdi. Özdemir, “Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminden sonra siyasi bir muhatabımız kalmadı. Anadolu basını, yerel hafızayı korumak için mücadele veriyor. Artık basın özgürlüğünü değil, ayakta kalmayı konuşuyoruz,” dedi.

Muhabir: AYTEKİN AKAY