Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, Trabzon Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (TESOB) tarafından organize edilen ve Avrupa Birliği ile Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen “Gençler CNC Tezgâhı İle İş Hayatına Atılıyor Projesi”nin kapanış toplantısına katıldı. Toplantıya Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, TTSO Başkanı Erkut Çelebi, TESOB Başkanı Metin Kara ve diğer yetkililer de katıldı.

Başkan Kaya: "Trabzon’un En Önemli Sorunu İşsizlik"

Whatsapp Image 2024 07 30 At 16.39.11

Başkan Kaya, Trabzon'un işsizlik sorununun sadece üretim politikalarıyla çözülebileceğini belirtti ve şu ifadeleri kullandı: “Trabzon’un en önemli sorunu işsizlik. İşsizlik sorunu, üretim ve istihdama yönelik politikaların düzenlenmesiyle çözülebilir. Üretimden kopmuş olmamız, yaşadığımız sıkıntıların temel nedenidir. Üreten toplumlar güçlenir, tüketen toplumlar ise yok olmaya doğru gider.”

Vali Yıldırım’dan Destek

Whatsapp Image 2024 07 30 At 16.39.10 (1)

Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Başkan Kaya'nın üretim vurgusuna destek vererek, eğitimin ve kalifiye eleman yetiştirmenin önemini vurguladı: “Üretim olmadan olmaz. Ancak üreticinin eğitimli ve maharetli olması gerekir. Bu proje, üreticiler yetiştirmek için uygulanıyor. Eğitim alan gençlerimiz, bu sürecin sonucunda daha iyi imkanlarla iş bulma konusunda ilerleme kaydedecekler.”

Proje Katılımcılarına Sertifikaları Verildi

Whatsapp Image 2024 07 30 At 16.39.10

Mumcu'dan Kongre Süreci Açıklaması: Ekibin Toplantısında Tarihler Belirlendi Mumcu'dan Kongre Süreci Açıklaması: Ekibin Toplantısında Tarihler Belirlendi

Proje kapsamında eğitim alan gençler, CNC ve lazer kesim makineleri ile ahşap işçiliği yapma becerilerini belgeleyen sertifikalarını aldı. Bu eğitimlerle gençlerin iş hayatına daha iyi hazırlanacağı belirtildi.

Muhabir: TUNCAY UÇKUN