Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, Ortahisar İlçesi’nde yapılacak olan Çağlayan Kentsel Dönüşüm Projesi’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki KİPTAŞ’a devredildiği yönündeki iddialara yanıt verdi. Ortahisar Belediyesi’nin Eylül ayı ilk meclis toplantısında konuşan Başkan Kaya, projenin Ortahisar Belediyesi’nin şirketi ORKENT tarafından yürütüleceğini, KİPTAŞ’tan ise sadece danışmanlık ve tecrübe paylaşımı sağlanacağını söyledi.

“Projenin Revize Edilmesi Gerektiği Kanaatine Vardık”

Başkan Kaya, projeyle ilgili açıklamasında, “Bizden önceki yönetimin başlattığı çalışmaları tamamlamak için adımlar attık. Projeyi inceledik ve biraz revize edilmesi gerektiği kanaati oluştu. Bu doğrultuda çalışma başlattık,” dedi. Kaya, projeyle ilgili vatandaşlar arasında “Ortahisar Belediyesi’nin bu projeyi yapacak ekonomik gücü yok” algısının oluştuğunu belirterek, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile görüşerek destek aldıklarını ifade etti.

“Projeyi ORKENT Yapacak, KİPTAŞ Sadece Danışmanlık Verecek”

Başkan Kaya, projeyle ilgili kamuoyunda yanlış bir algı oluşturulmaya çalışıldığını vurgulayarak, “Bu projeyi Ortahisar Belediyesi, ORKENT Şirketi yapacaktır. İstanbul KİPTAŞ firması bize sadece danışmanlık hizmeti verecek ve tecrübelerinden faydalanmamıza olanak sağlayacaktır,” dedi.

“Devir İddiaları Tamamen Asılsız”

Vekillerin çalışmaları Trabzon’da nasıl karşılık buluyor? Vekillerin çalışmaları Trabzon’da nasıl karşılık buluyor?

Kaya, projeyle ilgili devredildiği yönündeki iddialara da sert bir şekilde yanıt vererek, “Bir arkadaşımız çıkıp gazetelere ‘Keşke burayı devretmeselerdi’ diye yazıyor. Nereden çıkardı bunu? Rüyasında mı gördü? Katiyen oranın devrine ilişkin bir görüşmemiz yoktur. Böyle bir düşüncemiz de yoktur,” ifadelerini kullandı.

Başkan Kaya, proje için KİPTAŞ ile yalnızca danışmanlık anlaşması yaptıklarını ve projeyi Ortahisar Belediyesi’nin gerçekleştireceğini belirterek, “Beni heyecanlandıran ve umutlandıran bu proje” dedi.

Muhabir: AYŞE SANCAK