KIA’nın Elektrikli Araçları ve Başkan Kaya’nın İlgisi

Başkan Kaya, Hasanbaşoğlu Otomotiv tarafından düzenlenen elektrikli sürüş günleri kokteyline katıldı. KIA Türkiye Genel Müdürü Can Ağyel ve Hasanbaşoğlu Otomotiv sahibi Yunus Emre Hasanbaşoğlu’nun bulunduğu etkinlikte konuşan Başkan Kaya, KIA araçlarını ilk kez incelediğini ve araçların özel tasarımlarından etkilendiğini belirtti. Kaya, KIA’nın gelişmiş teknolojilerini ve estetik çizgilerini takdir etti.

Türkiye’nin Araç Üretim Hedefleri

Bir mühendis olarak Türkiye’nin otomobil üretiminde daha fazla ilerleme kaydetmesini istediğini belirten Başkan Kaya, mühendisliğin estetik, emniyet ve ekonomi gibi üç temel prensibe dayandığını vurguladı. Türkiye’nin daha fazla araç üretmesini ve bu prensiplere göre sıralanmasını arzuladığını ifade eden Kaya, TOGG’un yeterli düzeyde olmadığına değindi.

Trabzon İçin Fabrika Açma Teklifi

Başkan Kaya, KIA Türkiye Müdürü Can Ağyel’e Trabzon’da bir üretim fabrikası açma çağrısında bulundu. Kaya, Trabzon’daki işsizlik sorununu çözmek için bu adımın önemli olduğunu belirtti ve KIA’nın üretim yaptığı ülkeler arasında Türkiye’nin de yer almasını istedi. Trabzon’daki işsizlikle mücadele için bu fırsatın değerlendirilmesini önerdi.

Başkan Genç’ten Şehitler İçin Anıt Sözü: “Kalıcı Bir Eser Yapacağız” Başkan Genç’ten Şehitler İçin Anıt Sözü: “Kalıcı Bir Eser Yapacağız”

Ekonomik Kriz ve Üretim

Başkan Kaya, Türkiye’nin ekonomik kriz ortamında üretim ve istihdam oluşturan girişimcilere teşekkür ederek, KIA’nın Trabzon’da üretim yapmasının bölgeye katkı sağlayacağını ifade etti. Başkan Kaya, KIA’nın yeni elektrikli aracı EV9’un test sürüşünü gerçekleştirdi ve etkinliğin sonunda davetlilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Muhabir: AYŞE SANCAK