Başkan Kaya’nın çağrısı üzerine harekete geçen muhtarlıklar, topladıkları mavi kapakları Ortahisar Belediyesi Muhtarlık İşleri Müdürü Hakan Altın’a teslim etti. Kampanya kapsamında toplanan kapaklar geri dönüştürülerek, elde edilen gelirle engelli vatandaşlar için akülü ve tekerlekli sandalyeler temin edilecek. Bu sosyal sorumluluk projesi, çevre bilincini artırmayı ve toplumun geri dönüşüme olan katkısını teşvik etmeyi hedefliyor.

Gülbaharhatun Mahalle Muhtarı Hikmet Mısır, kampanyanın önemine vurgu yaparak, “İçinde yaşadığımız doğayı ve doğal kaynaklarımızı koruyarak gelecek nesillere aktarmak, hepimizin en önemli önceliği ve görevi olmalıdır. Bu tür kampanyalar, çevre bilincinin oluşmasında büyük rol oynuyor. Çevre bilinci yerelden başlar ve sürdürülürse anlam kazanır. Ortahisar Belediyemizin başlattığı bu kampanyayı çok anlamlı buluyor ve destekliyoruz. Tüm vatandaşlarımızı da bu iyilik hareketine katılmaya davet ediyorum,” dedi.

Başkan Kaya'dan Çöp Toplama Algısına Yanıt: “Algı Operasyonu Yapılıyor!” Başkan Kaya'dan Çöp Toplama Algısına Yanıt: “Algı Operasyonu Yapılıyor!”

Ortahisar Belediyesi’nin başlattığı bu anlamlı kampanya, mahalle muhtarlıklarının da katkısıyla büyüyerek, hem çevreye hem de engelli vatandaşlara destek olmayı sürdürüyor. Başkan Kaya, kampanyaya katılımın artmasını ve toplumda geri dönüşüm bilincinin yaygınlaşmasını hedefliyor.

Muhabir: NEZİHA ÇAKIROĞLU