Dün bir vatandaş sosyal medya üzerinden Başkan Genç’e, “Başkanım Beşköy - Kahvadüzü-yaylalar tarihi kervan yolu içinde asfalt istiyoruz. Sende yapmazsan kimse yapmaz başkan” dedi. Başkan Genç’ten ise cevap gecikmedi: “Harmantepe yolu sözümdür, yapacağım inşallah. Önümüzdeki bahar aylarında başlayacağım.” Başkan Genç’in cevabı vatandaşları da çok memnun attı. Ayrıca çalışmanın yapılacak olması da sevindirdi. ‎

REŞİT KİBAR ORMANI OLSUN!

Artvin Borçka Cankurtaran mevkiinde ormanlarını maden projelerine karşı savunanlara, Muhammet Ustabaş adlı şahıs silahla saldırdı ve bu saldırıda Reşit Kibar hayatını kaybetti. Reşit Kibar’ın hayatını kaybetmesinin üzerinden iki hafta geçerken, bölge halkı tarafından Cankurtaran ormanının “Reşit Kibar Ormanı” olarak ilan edilmesi gündeme getirildi. Geçtiğimiz günlerde Cankurtaran’da tutulan yaşam nöbeti eşliğinde isteklerini paylaşan halkın Reşit Kibar Ormanı isteklerinde kararlı oldukları gözlemlendi. Bölgede gerçekleşen olayları takip eden KTÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Oğuz Kurdoğlu’da Cankurtaran ormanının Reşit Kibar ormanı olması gerektiğini dile getirdi.

AYAR’I KUTLAMAK GEREK

MHP Trabzon İl Başkanı Ömer Ayar siyaseten Trabzon’a yeni bir soluk ve anlayış getirdi. Ayar ziyaret programlarında özellikle Trabzon’un gözde üreten ve gururumuz olan tesisleri fabrikaları ve işletmelerine yer veriyor. Hem bu yerlerin bir kez daha hatırlanması ve tanıtılmasına katkı sağlıyor hem de kamuoyunun dikkatini çekiyor. MHP Trabzon İl Başkanı Ömer Ayar ve yönetim kurulu üyeleri sürekli sahadalar halkın içindeler. MHP’nin Trabzon’da eski gücüne kavuşması birlik ve beraberliğin sağlanması noktasında Başkan Ayar ve ekibinin ortaya koyduğu samimi birlikteliği takdir etmek gerek. Başkan Ayar ve yönetimin gayretini hala çekemeyen-hasetlik yapanlar var ne yazık ki.

Meclisi Yakından Takip Ettiler Meclisi Yakından Takip Ettiler

BİLGİN’DEN GENÇ’E TEŞEKKÜR

Trabzon’un Arsin İlçe Belediye Başkanı Hamza Bilgin, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’e ilçeye destekleri için teşekkür etti. Asfaltlama çalışmalarına destek veren Genç’e sosyal medya hesabından teşekkür eden Bilgin, “Asfalt çalışmalarımızı tüm mahallelerimizde ara vermeden sürdürüyoruz.  Bizlere her zaman destek olan Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Ahmet Metin Genç'e ilçemiz adına teşekkür ediyorum” dedi.

AYDIN’IN HEYECANLI GÜNÜ

Trabzon’un sevilen iş insanlarından Firar Aydın, bugünlerde heyecanlı günleri yaşadı. Aydın’ın heyecanı ise bugün sona erecek. Aydın, rahmetli abisi İlhan Ekrem Aydın’ın oğlu Hasan’ı, Kahraman ailesinin kızı Elif ile evlendirecek. Baba yarısı olarak düğün hazırlıklarının her anında olan Aydın, tüm sevenlerini de mutlu anlarına tanıklık olmaya davet etti.

EN SONUNDA BİRLEŞECEKLER!

DEVA Partisi lideri Ali Babacan, partisinin Gelecek Partisi ile birleşme ihtimali hakkında konuştu. Babacan, şu anda iki parti arasında süren bir görüşme trafiği olduğunu söyleyerek, "Biz sürece olumlu bakıyoruz. Birleşme sürecini olumlu olarak değerlendiriyoruz" dedi. Deva Partisi ve Gelecek Partisi Trabzon teşkilatları da iki partini bir-araya gelme projesine tam destek veriyor. Sürekli irtibat halinde olan teşkilatlar birleşmenin Türk siyasetine ve demokrasisine büyük bir katkı sağlayacağını öne sürüyorlar.

OKUL TERK ORANINDA ARTIŞ!

Öğrenci Veli Derneği’nin (Veli-Der) hazırladığı 2024-2025 eğitim-öğretim yılı raporuna göre, okullarda terk oranı arttı. Bundaki en büyük etkenler, okul harcamalarının artması, yoksulluk, özel okul ücretlerinin yüksekliği, nitelikli devlet okullarına az sayıda öğrenci alınması oluşturuyor .Raporda, okul terklerine paralel biçimde çocuk işçi sayısında yaşanan artışa dikkat çekiliyor. Örneğin, MESEM’lerdeki öğrenci sayısı 160 binken 1 milyon 264 bine ulaştı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, 5-17 yaş arasında 720 bin çocuk ‘işçi’ olarak çalıştırılıyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın açıkladığı son verilerde okulda olması gereken 2 milyon 9 bin 480 çocuk örgün eğitim dışında. Türkiye'de özel okulların oranı yüzde 24'e ulaşırken TÜİK’e göre, eğitim harcamaları yüzde 120 artış gösterdi.

OF’TA ŞİİR YARIŞMASI

Of Belediyesi tarafından, Of'un düşman işgalinden kurtuluşunun 107'nci yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenecek olan 'Of' konulu şiir yarışmasına başvurular başladı. Son başvuru tarihi 15 Ocak 2025. Of'un düşman işgalinden kurtuluşunun 107'nci Yılı coşkuyla kutlanacak. Of Belediyesi tarafından düzenlenen kutlama etkinlikleri kapsamında ilk duyurusu şiir yarışması olarak yapıldı. Kurtuluş bayramının 107'nci yılında düzenlenen şiir yazma yarışması tek kategoride Türkiye'nin her yerinden her yaşta vatandaşlar katılabilecek.

Şiir dalı seçici kurul üyeleri Mustafa Şirin, Prof. Dr. Mevhibe Coşar, Prof. Dr. Serhan Alkan İspirli, Yahya Özkök, Turgay Akgün'den oluşuyor. Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu açıklamasında yarışmayla ilgili bilgiler vererek katılacak herkese katılım ve katkılarından dolayı teşekkür edip başarılar diledi. Başkan Sarıalioğlu konuyla ilgili açıklamasında, "Her karış toprağında milli birlik ve beraberlik ruhunun tecelli ettiği aziz vatanımızın kıymetli bir parçası olan Of'umuzun kurtuluşunun 107'nci yıl dönümünü kutlamanın mutluluğu ve onurunu hep birlikte yaşıyoruz. İlim, İrfan ve Âlimler Şehr-i Of'umuzun düşman işgalinden kurtuluşunun 107'ncı yıl dönümünde "OF" adlı şiir yarışması düzenleyerek, 28 Şubat Milli Kurtuluş Fitilini ateşleyen, istikbalden istiklale giden yolu açan tüm kahramanlarımıza ve Tarihi Şanlı Of Direnişi ile adını altın harflerle tarih sayfalarına yazdıran aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi minnetle anıyor, Of'umuzun düşman işgalinden kurtuluşunun coşku ve heyecanını çeşitli etkinliklerle kutluyoruz. Yarışmaya katılan herkese katılım ve katkıları dolayısıyla şimdiden teşekkür eder başarılar dilerim" dedi.

SUİÇMEZ’DEN TEBRİK

Trabzon’un Akçaabat ilçesinde yaşayan ve genç yaşta çevreye duyarlı bakış açısını yaratıcılıkla birleştirerek ürünler ortaya koyan 15 yaşındaki Gülhanım Başaran’ın Ticaret Bakanlığı tarafından “Yılın Çırağı” seçilmesinin ardından, Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, Başaran’ı telefonla arayarak şahsen tebrik etti. Suiçmez, geri dönüşüm malzemelerinden bez bebekler üreterek terzilik kariyerine başlayan genç terzinin azim ve çalışkanlığını yakından takip ettiğini belirterek, onun başarılarının Trabzon için büyük bir gurur kaynağı olduğunu vurguladı. Suiçmez, telefon görüşmesinde Gülhanım’ın çok genç yaşta büyük bir başarı elde ettiğini ve ileride çok daha önemli işlere imza atacağına inandığını ifade etti.

SERT’TEN KESKİN KILIÇ

Trabzon’un Ortahsiar ilçesi Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Kadir Sert, Ortahisar Belediyesi Başkan Yardımcısı Cüneyt Zorlu’ya keskin kılıç hediye etti. Sert, “Kısa sürede muhtarların gönlünde taht kuran  çalışkan güler yüzlü Ortahisar Belediyemizin başkan yardımcısı Cüneyt Zorlu'yu ziyaret ettik. Kendisine üstün gayretlerinden dolayı ve Ortahisar’ımıza sağladığı katkılar için teşekkürler” dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ