TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NİN KARARINA MAHKEME DUR DEDİ

Ortahisar Belediyesi, Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin katı atık bedellerinin ilçe belediyeleri tarafından toplanması yönündeki kararına karşı hukuk mücadelesi başlattı. Trabzon İdare Mahkemesi, Büyükşehir’in kararının “kamu hizmetlerinin yürütülmesi açısından telafisi güç ve imkansız zararlar doğurabileceği” gerekçesiyle yürütmeyi durdurdu.

Türkiye en çok kime güveniyor! Anketten şaşırtan sonuç çıktı Türkiye en çok kime güveniyor! Anketten şaşırtan sonuç çıktı

“MAHKEMEYİ KAZANDIK, YARGI SÜRECİ DEVAM EDİYOR”

Başkan Yardımcısı Cüneyit Zorlu, mahkemenin kararını değerlendirerek, ilçe belediyelerinin gelir kaybı yaşayacağını ve kamu hizmetlerinde aksaklıklar oluşacağını belirtti. Ortak akılla bir çözüm bulunması gerektiğini vurgulayan Zorlu, Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin karara itiraz etmesi durumunda vatandaşların yüklü katı atık bedelleriyle karşılaşabileceğini söyledi.

“TEK BAŞIMIZA TÜM İLÇE BELEDİYELERİ İÇİN MÜCADELE ETTİK”

Zorlu, Ortahisar Belediyesi’nin bu mücadeleyi yalnız verdiğini, ancak birçok ilçe belediyesinin de mahkeme kararını merakla beklediğini ifade etti. Zorlu, “Büyükşehir Belediyesi’nin bu yanlıştan bir an önce dönmesini istiyoruz. Vatandaşlarımızı mağdur etmeden çözüm üretelim ve kazanan Trabzonlu vatandaşlarımız olsun” dedi.

Muhabir: NEZİHA ÇAKIROĞLU