Geçmişten Günümüze Kültür Aktarımı

BAYPROJE matematik atölyesinde düzenlenen etkinlikte, koleksiyonerler söz alarak koleksiyon oluşturma serüvenlerini anlattı. Maddi kültür öğelerinin korunması ve geçmiş yaşanmışlıkların bugüne taşınmasında koleksiyonculuğun önemi vurgulandı. Toplantıya katılan koleksiyonerler, bu tutkuya nasıl başladıklarını ve kişisel koleksiyonlarını oluşturma süreçlerindeki deneyimlerini paylaştı.


Uzman Görüşleri ve Fikir Alışverişi

Toplantıya akademik çevrelerden, bürokrasiden ve girişimcilerden gelen uzmanlar da katılarak koleksiyonerlik çalışmalarına ilişkin önerilerde bulundular. Görüşmelerde, Bayburt’taki bu girişimlerin uzun vadede sürdürülebilir hale getirilmesi ve araştırma ile eğitim çalışmalarında etkin birer kaynak olarak kullanılması üzerinde duruldu.

"Geleceğin İletişimcilerine Gümüşhane Damgası: TRT’den Ödülle Döndüler!" "Geleceğin İletişimcilerine Gümüşhane Damgası: TRT’den Ödülle Döndüler!"

Gelecek Adımlar Planlandı

Karşılıklı fikir alışverişi ve önerilerle devam eden toplantının sonunda, ilerleyen dönemlerde daha somut adımlar atmak amacıyla ikinci bir toplantının düzenleneceği duyuruldu. Dilek ve temennilerle son bulan toplantı, Bayburt’un kültürel zenginliklerinin korunarak gelecek nesillere aktarılmasında önemli bir başlangıç olarak değerlendirildi.

Muhabir: AYTEKİN AKAY