“FINDIK ÜRETİCİSİ KAZANAMIYOR”

Fındık üretim sürecindeki yüksek maliyetlere değinen Acar, “Gübre parası, fındıklık temizleme, toplama, patos, kurutma ve tüccara taşıma gibi masraflar sonucunda üreticinin eline çok az bir kâr kalıyor. Ticaretini yapan ve işleyip satanlar kazanıyor, fakat üretici kazanamıyor,” dedi. Acar, fındık üretiminin bölge için vazgeçilmez olduğunu ve bu süreçte üreticinin memnun edilmesi gerektiğini vurguladı.

AK Partili Selahaddin Çebi’den CHP Lideri Özgür Özel’in "Rakı" Vaadine Sert Tepki AK Partili Selahaddin Çebi’den CHP Lideri Özgür Özel’in "Rakı" Vaadine Sert Tepki

“FINDIK EKONOMİYE BÜYÜK KATKI SAĞLIYOR”

Acar, fındık üretiminin yalnızca üreticiye değil, aynı zamanda esnafa, ihracatçıya ve ekonominin birçok alanına katkı sağladığını belirtti. “Eğer o fındık toplanmazsa gübre üreten esnaf iş yapamaz, yevmiyesine giden binlerce insan para kazanamaz ve esnaf da iş yapamaz. Bu süreçte ihracatçı da gelir elde edemez ve büyük bir ihracat kaleminden devletimiz mahrum kalır. Fındığın ekonomiye sağladığı katkı küçümsenemez,” ifadelerini kullandı.

“ÜRETİCİ MEMNUN EDİLMELİDİR”

Fındığın milli ekonomiye olan katkısına vurgu yapan Acar, “Büyük bir ekonomik çark, dalda duran fındığı koparmakla başlıyor. Üreticiyi memnun etmek, ekonomiye büyük bir katkı sağlamak anlamına gelir. Hem üretici kazanç elde etmeli, hem de devletimiz ve tüketiciler memnun kalmalıdır. Bu sürecin başarılı olabilmesi için ziraat odaları gibi sivil oluşumların öneri ve tavsiyelerine dikkat edilmelidir,” diyerek sözlerini tamamladı.

Muhabir: NEZİHA ÇAKIROĞLU