BTP Liderlerinden Önemli Açıklamalar
Kongrede konuşan BTP Genel Başkan Yardımcısı Sabri Terzi, partinin Türkiye’nin refahını artırmak ve dünya lideri yapmak için geliştirdiği devrim niteliğindeki çözümlerden bahsetti. Terzi, BTP’nin kuruluşundan itibaren ekonomi ve sosyal refah konularında önemli projeler sunduğunu belirtti.

Saadet Partisi Teşkilatından AK Parti İl Binası Önünde Protesto: "Emekliler Can Çekişiyor" Saadet Partisi Teşkilatından AK Parti İl Binası Önünde Protesto: "Emekliler Can Çekişiyor"

Ardından söz alan BTP Trabzon İl Başkanı Nihat Hekimoğlu, Türkiye’nin birlik ve beraberlik konusunda kötü bir sınav verdiğini vurguladı. Ekonominin durumuna da değinen Hekimoğlu, “Ekonominin ne halde olduğunu konuşmaya bile gerek yok. Herkes cebine baktığında durumun ne kadar vahim olduğunu görüyor,” dedi.

"İsrail’e Karşı Türkiye Gereğini Yapmalı"
İsrail'in saldırgan tutumuna da değinen Hekimoğlu, Türkiye’nin bu konuda yeterli adım atmadığını eleştirdi. “Türkiye gerçekten de gereğini yapmış olsaydı, İsrail’in işi bir günde bitmiş olurdu,” diyerek dikkat çekici bir açıklamada bulundu.

Hasan Ali Terzi İlçe Başkanlığına Seçildi
Kongrenin sonunda yapılan seçimde, delegelerin tamamının oyunu alan Hasan Ali Terzi, Beşikdüzü BTP İlçe Başkanı oldu. Terzi, önceki başkan Cemil Uzuner ve tüm teşkilat üyelerine teşekkür ederek, “BTP olarak bizim dönemimiz yeni başlıyor,” ifadelerini kullandı.

Bu seçim, Beşikdüzü’nde yeni bir dönemin başlangıcı olarak görülüyor ve BTP’nin bölgedeki çalışmalarının artarak devam edeceği sinyallerini veriyor.

Muhabir: NURGÜL GÜNAYDIN