Güncellemenin Öne Çıkan Detayları

  • Yüksek Riskli Güvenlik Açığı Kapatıldı: Önceki sürümlerde her altı Bitcoin düğümünü etkileyen ve potansiyel DoS saldırılarına yol açan bir güvenlik açığı düzeltildi.
  • Tekrar Üretilebilir Yapılar Destekleniyor: Bu özellik, toplulukta daha fazla şeffaflık ve güvenin artırılmasına yönelik bir adım olarak sunuluyor.
  • Artan Bağlantı Desteği: Varsayılan olarak 125 eş bağlantısına izin verilerek Bitcoin'in merkeziyetsiz yapısı güçlendirildi.

Bitcoin Core 28.0: Artan Güvenlik Önlemleri

Yeni güncellemeyle birlikte yazılımın işlevselliği ve güvenliği artırıldı. Geçtiğimiz ay, kötü niyetli aktörlerin düşük zorlukta başlık zincirleriyle düğümleri zorlayarak DoS saldırılarına neden olabileceği bir güvenlik açığı duyurulmuştu. Bitcoin Core 28.0 ile bu açık giderildi ve ağın güvenliği artırıldı.

Ayrıca, "tekrar üretilebilir yapılar" sayesinde deneyimli kullanıcılar, Bitcoin Core’un resmi web sitesinden dağıtılan ikili dosyalarla birebir aynı dosyaları oluşturma imkanına sahip. Bu özellik, toplulukta güven ve şeffaflığı artırmayı amaçlıyor.


Artan Bağlantı Sayısı ve Merkeziyetsizlik

Bitcoin Core, diğer Bitcoin yazılımlarına göre daha yüksek sistem gereksinimlerine sahip olmasına rağmen, varsayılan olarak 125 eş bağlantısına izin veriyor. Bu durum, kullanıcıların Bitcoin ağına entegre olmasına yardımcı olurken, ağın da güçlenmesine katkıda bulunuyor.

Döviz Kurlarında Son Durum! Dolar ve Euro Yatırımcıları Gözleri Piyasada! Döviz Kurlarında Son Durum! Dolar ve Euro Yatırımcıları Gözleri Piyasada!

Bitcoin Fiyatı Nereye Gidiyor? $50K mı, $70K mı?

Ekim ayının başından itibaren Bitcoin, güçlü bir satış baskısıyla $60,000 seviyesine gerilese de kısa sürede toparlanarak $61,000'in üzerine çıkmayı başardı. Mevcut piyasa döngüsü incelendiğinde, Bitcoin balinalarının bu süreçte minimum kâr satışına yöneldiği gözlemleniyor. Uzun vadeli yatırımcıların, Bitcoin fiyatında $70,000 hedefini gözettiği belirtiliyor.

Bazı analistler, yükseliş trendinin devam etmesi için Bitcoin fiyatının önce $57,000 seviyesine kısa bir düşüş yapmasının gerekebileceğini düşünüyor. Ancak boğalar kritik $63-64K destek bölgesini yeniden kazanırsa, $70K seviyesine doğru yeni bir yolculuk başlayabilir.

Kaynak: HABER MERKEZİ