Seçim Yılı Etkisi

Mercedes'in En Ucuz G Serisi Türkiye'de: Fiyat Farkı 11 Milyon Lira Mercedes'in En Ucuz G Serisi Türkiye'de: Fiyat Farkı 11 Milyon Lira

Peterson, ABD'deki seçim yılına işaret ederek, Bitcoin’in bu dönemde genellikle baskı altında kaldığını ifade etti. Analiste göre, seçim yıllarında Bitcoin fiyatı üzerinde olumsuz bir etki oluşabiliyor, bu nedenle yatırımcılar dikkatli olmalı. Peterson, bu yılın seçim atmosferinin Bitcoin’in fiyat hareketlerini olumsuz etkilediğini düşündüğünü vurguladı.

Spot Bitcoin ETF'lerinin Rolü

Analist ayrıca, Bitcoin spot ETF'lerinin cüzdan büyümesini bir süre geciktirdiğini savundu. Ancak, bu durumun zamanla toparlanacağını belirtti. Peterson, cüzdan sayısındaki artışın Bitcoin fiyatının rekor kırmasından önce yeni bir zirveye ulaşabileceğini öngörüyor. Bu rekorun ise 90 gün içerisinde gerçekleşebileceği tahmininde bulundu.

Güncel Durum

Yazının hazırlandığı sırada Bitcoin, 60.700 dolar seviyesinde işlem görmekte ve son 24 saatte %0,21'lik bir artış kaydetti. Peterson’a göre, Ekim ayındaki durumun büyük ölçüde ABD seçimlerine bağlı olduğunu ifade ediyor ve yatırımcıların bu süreçte dikkatli olmalarını öneriyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ