Malzemeler:
- 1 çay bardağı mandalina suyu
- 3 adet yumurta
- 5 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 mandalina kabuğu rendesi
- 3 çay bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
Yapılışı:
- Yumurtaları ve şekeri bir kaba alın, karışım beyazlaşana kadar çırpın.
- Ardından sıvı yağı, mandalina suyunu, mandalina kabuğu rendesini, unu, kabartma tozunu ve vanilini ekleyip homojen bir kıvam alana kadar karıştırın.
- Kek kalıbını yağlayın ve hazırladığınız kek karışımını içine dökün.
- Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dakika pişirin. Kekin piştiğini bir kürdan yardımıyla kontrol edebilirsiniz; eğer kürdan temiz çıkarsa kekiniz hazır demektir.
- Kek soğuduktan sonra dilimleyip, bol köpüklü bir kahve eşliğinde servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!
Kaynak: Hürriyet