Çünkü sahil kesimlerde fındık toplama işlemine 1 Ağustos tarihi itibariyle başlanacak. Orta kesimlerde ise 7-8 Ağustos’ta insanlarımız bahçeye girecekler.

Türkiye’de Futbol Devrimi Yaşanıyor Türkiye’de Futbol Devrimi Yaşanıyor

ÜRETİCİ NE İSTİYOR?

Değerli Okurlar, Fındık üreticisi ne bekliyor? Fındık üreticileri derneği başkanı Suat Bayraktar hem TAKA Gazetesine hem de Gazeteciler Cemiyetindeki basın toplantısında Maliyetin 160 TL olduğunu  açıkladı ve hükümetin buna göre bir fiyat belirlemesini istedi. Bayraktar, ‘Bu ülke bizim bu topraklar bizim. Fındık altınımız. Onu çok iyi değerlendirmemiz gerekli’ dedi.

TAKA IŞIK TUTTU

Değerli Okurlar, Son günlerin en fazla tartışılan konusu ise manşetten duyurduk. Fındıkla ilgili olarak yevmiye ücretleri sorunu. Valliklerini açıkladığı ücretler Trabzon’da 800 TL, Ordu’da 800 Tl, Samsun’da 800 TL ve Giresun’da ise 650 TL olarak belirlendi. Fakat valiliklerin açıkladığı rakamlar bağlayıcı değil, tavsiye niteliğinde. Peki Trabzon’da ücretler ne durumda? Fındık işçilerinin kendi aralarında kurdukları Watsap hatlarında en düşük 1300 TL en yüksek ise 1500 TL fiyat belirledikleri yönünde bilgiye ulaştık ve bunu ‘Trabzon’da neler oluyor? başlığı ile verdik.

KTÜ İÇİN FAVORİ Mİ SÜRPRİZ Mİ?

Değerli Okurlar, Ağustos ayı Trabzon için hareketli geçecek. Zira Trabzon dahil bazı bölge Üniversitelerinin rektörleri belli olacak. KTÜ için tam 32 isim YÖK’e rektörlük için müracat etti. Nasıl olacak? Favori isim Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı yeniden atacak mı, yoksa Statejik bir atama ile birlikte Prof. Dr.Şeref Oruç, Prof. Dr. Mehmet Sönmez gibi isimlerden mi atama yapılacak Bugün Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı’yı dinleyeceğiz. 4 yılda yaptıklarını ve KTÜ’nün son durumunu masaya yatıracak ve basın mensuplarının sorularını cevaplayacak.

ÖZKARA UYARDI

Sevgili okurlar, TAKA Gazetesi’nin en önemli misyonlarından birisi de Karadeniz bölgesi takımlarının eksik yönlerini sayfalara taşıyarak önlem almalarına katkı sağlamaktır. Geride kalan hafta sonunda duayen yazarımız Servet Özkara, Trabzonspor Teknik Patronuna ve Yönetimine çağrı yaptı. ‘Eğer bu takıma golcü alamazsanız diğer transferlerin manası olmaz!’ dedi. Ayrıca, Trabzonspor’un Avrupa maçında çok pozisyon verdiğini söyleyerek, Uğurcan Çakır’ın başarısının altını çizdi. Trabzonspor Onuachu transferini bitirmeli. Bitirmeli ki, ligde zirveden erken kopmasın.

PAPARA DOLSUN

Perşembe akşamı Akyazı Papara Park’ta oynayacağımız maç çok ama çok önemli. Ligde son dört maçımızı seyircisiz oynadık. Özlem öylesine arttı ki. aşıklar birbirini özledi. Perşembe akşamı Trabzon’da oynayacağımız maç için şimdiden herkes Papara yazılı formalarını alsın ve hazırlıklarını yapsınlar. Gurbetçilerin Trabzonspor’a desteğini her zaman önemsemişizdir. Bu kez de Eylül ayının ilk haftasına kadar Trabzonspor’a destek vereceklerine inanıyor ve Bordo-Mavili ekibimize yürekten başarılar diliyoruz.

MUTLU HAFTALAR TAKA

Muhabir: BİROL SANCAK