Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bolu Dağı Tüneli’nde devam eden uzatma çalışmalarını yerinde inceleyerek, süreç hakkında bilgi verdi. Bakan Uraloğlu, yazılı açıklamasında, Bolu Dağı Tüneli’nde meydana gelebilecek heyelan risklerini en aza indirmek için çalışmaların hızlandırıldığını ve planlanan tarihten 10 gün önce tamamlanabileceğini belirtti.

Uraloğlu, “Çalışmalarımızda bir aksilik olmazsa, 19 Eylül'e kalmadan 8 ya da 9 Eylül’e kadar bitirmeyi hedefliyoruz” diyerek, İstanbul istikameti kapalı olduğu için trafiğin alternatif güzergahlara yönlendirildiğini ve bu nedenle uzun beklemeler yaşandığını ifade etti.

“50 Gün Değil, 40 Günlük Bir Süre Sonunda Bitirmiş Olacağız”

KPSS Ortaöğretim Sınavı Pazar Günü Yapılacak! 1,8 Milyon Aday Ter Döküyor KPSS Ortaöğretim Sınavı Pazar Günü Yapılacak! 1,8 Milyon Aday Ter Döküyor

Bakan Uraloğlu, Bolu Dağı Tüneli’nin uzatma çalışmalarının pazar günü yoğunluk oluşmadan tamamlanmasını planladıklarını belirterek, “Çalışmaları gece gündüz takip ediyorum. 50 gün değil, 40 günlük bir süre sonunda inşallah bitirmiş olacağız” dedi. Uraloğlu, trafik akışının normal seyrine döneceğini ve tünelin vatandaşların hizmetine en kısa sürede sunulacağını vurguladı.

Bolu Dağı Tüneli’nde devam eden çalışmaların daha erken tamamlanarak trafiğin rahatlatılması, hem sürücüler hem de bölge ekonomisi için büyük önem taşıyor. Bakanlığın özverili çalışmalarıyla, Bolu Dağı Tüneli’nin planlanan tarihten önce açılması bekleniyor.

Muhabir: AYŞE SANCAK