Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK) verilerine göre, Haziran sonu itibarıyla Borsa İstanbul'daki yatırımcı sayısı 7 milyon 637 bine çıktı. Bu yatırımcıların 7 milyon 607 bini yerli, 30 bin 414'ü ise yabancılardan oluşuyor. Yerli yatırımcılar yılbaşından bu yana yaklaşık 400 bin kişi artarken, yabancı yatırımcı sayısı yaklaşık 2 bin kişi artış gösterdi.

Yılbaşından bu yana milyoner yatırımcı sayısı 27 bin 354 kişi artarak 243 bin 254 kişiye yükseldi. Ocak ayında 215 bin 859 kişi olan 1 milyon lira ve üzeri portföyü olan kişi sayısı, Haziran sonu itibarıyla bu artışla birlikte 243 bin 254 kişiye ulaştı. Bu kişilerin portföy değeri ise 4.2 trilyon liradan 5.5 trilyon liraya çıktı.

KKM’de Stopaj Oranları Artırıldı: Kur Korumalı Mevduat (KKM) ve katılma hesapları için uygulanan stopaj oranları artırıldı. KKM ve katılma hesapları için uygulanan indirimli oran, diğer Türk Lirası mevduat ve katılma hesaplarına uygulanan indirimli oranlarla uyumlu olacak şekilde yükseltildi.

Memurlar İçin Ocak Ayında Zam Zili Çalıyor! Maaşlar Artıyor Memurlar İçin Ocak Ayında Zam Zili Çalıyor! Maaşlar Artıyor

Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı. Mevduat ve katılım hesapları ile bazı menkul kıymetlerden elde edilen gelirlere uygulanan indirimli tevkifat oranlarının uygulama süresi 31 Ekim'e kadar uzatıldı.

Borsa İstanbul’daki bu büyüme trendi, yatırımcıların ilgisinin arttığını ve piyasaların canlılığını koruduğunu gösteriyor. Yatırımcılar, hisse senetlerine olan ilgilerini artırırken, KKM'deki stopaj oranlarının yükseltilmesi de mevduat sahiplerinin dikkatini çekiyor. Bu gelişmeler, Türkiye’nin finansal piyasalarındaki hareketliliği ve yatırımcı ilgisini gözler önüne seriyor.

Kaynak: TAKVİM