Endeks ve Sektör Performansları

Bankacılık endeksi yüzde 1,77, holding endeksi yüzde 0,44 değer kazandı. Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 3,76 ile spor olurken, en çok kaybettiren yüzde 2,07 ile iletişim oldu.

Küresel Piyasalardaki Gelişmeler

Analistler, küresel pay piyasalarında, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın faiz indirimlerine başlamada geç kalmak istemediklerini belirtmesine rağmen, ABD'de Donald Trump'ın başkanlığı kazanacağı ihtimalinin artmasıyla ticaret savaşları ve jeopolitik risklerin tekrar yükselebileceği endişesinin yön bulmayı zorlaştırdığını söyledi. Trump'ın hafta sonu Pensilvanya'daki mitingde kürsüden destekçilerine hitap ettiği sırada silahlı saldırıya uğraması, başkanlık yarışındaki gidişatı ve gelecek dönem ekonomi politikalarına yönelik beklentileri etkiledi.

ABD ve Ekonomi Politikaları

Saldırının ABD'de daha fazla siyasi çekişmeye neden olma potansiyeli taşımasına rağmen Trump'ın başkanlık yarışını kazanma ihtimalini artırdığı belirtildi. Bu durumun, ABD'nin gelecek dönemde izleyeceği ekonomi politikalarını etkilemesi bekleniyor. Özellikle Trump döneminde öne çıkan ticaret savaşlarının yeniden gündeme gelebileceği olasılığı, Çin başta olmak üzere bazı ülkelerin pay piyasalarında satış baskısının artmasına neden oldu.

Fed'in Faiz İndirimleri Beklentisi

Öte yandan, Fed Başkanı Powell'ın açıklamaları para piyasalarındaki fiyatlamaların netleşmesine neden oldu. Yıl sonuna kadar Fed'in en az 2 kez faiz indireceğine kesin gözüyle bakılmaya başlandı. Powell, Washington Ekonomi Kulübü'nde yaptığı konuşmada, bu yılın ikinci çeyreğindeki verilerin enflasyonun yüzde 2'ye düştüğüne dair "güveni biraz artırdığını" ifade etti.

Emeklilik 11 yıl kadar uzuyor! Bilmeyenler çok üzülecek Emeklilik 11 yıl kadar uzuyor! Bilmeyenler çok üzülecek

Piyasalarda Beklentiler

Analistler, öğleden sonra ABD'de perakende satış verilerinin takip edileceğini belirterek, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 11.200 ve 11.300 puanın direnç, 11.000 ve 10.900 seviyelerinin ise destek konumunda olduğunu kaydetti.

Kaynak: TAKVİM