BOTAŞ, Temmuz ayında mesken, sanayi ve elektrik üretim amaçlı doğal gaz fiyatlarında herhangi bir artış yapmadığını açıkladı. BOTAŞ'ın internet sitesinde yayımlanan tarife tablosuna göre, Temmuz ayında uygulanacak doğal gaz fiyatları şu şekilde belirlendi:

Bedelli askerlik ücretine dev zam: Yeni rakamı duyan üzülecek Bedelli askerlik ücretine dev zam: Yeni rakamı duyan üzülecek
  • Konut Tüketicileri: 1000 metreküp doğal gaz için 4.080 TL
  • Sanayi Aboneleri (Kademe 1): 1000 metreküp doğal gaz için 8.549 TL
  • Sanayi Aboneleri (Kademe 2): 1000 metreküp doğal gaz için 11.374 TL
  • Elektrik Üretim Amaçlı: 1000 metreküp doğal gaz için 12.000 TL

Fiyat Tarifeleri Aylık Hesaplanıyor BOTAŞ, doğal gaz fiyatlarını aylık olarak hesaplıyor ve belirliyor. Temmuz ayında yapılan açıklamada, mevcut fiyatlarda herhangi bir değişiklik yapılmadığı belirtildi.

Avrupa'da En Düşük Doğal Gaz Fiyatı BOTAŞ'ın internet sitesinde yer alan duyuruda, "Household Energy Price Index (HEPI) fiyatları esas alındığında konutlarda, Ukrayna'dan sonra Avrupa ülkeleri arasında en düşük doğal gaz fiyatı ülkemizde uygulanmaktadır," ifadesi kullanıldı.

Bu açıklama ile BOTAŞ, Temmuz ayında doğal gaz kullanıcılarını sevindiren bir haber vermiş oldu. Fiyatlarda herhangi bir artış olmaması, hem konut hem de sanayi kullanıcıları için olumlu bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ