EURO 2020'de 0 çeken A Milli Takım'da teknik direktör Şenol Güneş, gecenin en çok konuşulan ismi oldu. Tecrübeli teknik adamın 'istifa' sorusuna 'Bu hesap yönetime ve kamuoyuna verilir' şeklindeki cevabı da epey tartışıldı.

2020 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2020) A Grubu üçüncü maçında İsviçre'ye 3-1 yenilen A Milli Takım'ın Teknik Direktörü Şenol Güneş, turnuvaya erken veda ettikleri için çok üzgün olduklarını ifade ederken 'İstifa edecek misiniz?' sorusuna verdiği cevapla çok konuşuldu.

"BU HESAP YÖNETİME VE KAMUOYUNA VERİLİR"

Güneş, bir basın mensubunun konuyla ilgili sorusuna "Bu hesap yönetime veya kamuoyuna verilir. Ben yetkili olduğum için sorumlu olduğumu söylüyorum. Bu sorumluluğun karşılığı işi bırakıp kaçmak mıdır yoksa çalışmak mıdır, siz daha iyi bilirsiniz. Şu anda istifa edip etmeme gibi bir düşüncem yok Şu anda işimizi yaptık. Maçtan önce gelirken, 'bizi Dünya Kupası finaline götürüyordun, şimdi nasıl gidersiniz' diye düşünüyorsunuz. Zaten böyle yaptığımız için Türkiye'de sıkıntı var. Buranın hesabı tabii ki yapılır. Ama bunun hesabı size değil, yönetime veya kamuoyuna verilir. Ama taraftar içerisinde bunu kullanarak, değerlendirerek bir planlama yapmanızı doğru bulmam. Ama fikir itibariyle bu sorular sorulur. Yetkili oldukça sorumlu olduğumu söylüyorum. Herkes sorumlu. Medya da, yönetim de, oyuncu da sorumlu. İş yapıyoruz. Ama takımın başarı ya da başarısızlığında sorumluluğu her zaman benim almam gerekir. Bunun karşılığı istifa mıdır, işi bırakıp kaçmak mıdır, yoksa çalışmak mıdır, onu siz daha iyi takdir edersiniz." cevabını verdi.

Sosyal medyada Güneş'in 'Hesap kamuoyuna verilir' sözleri tartışma konusu olurken gazeteci Mert Aydın 'Gazeteci kamuoyunu temsil eder.' şeklinde bir çıkışta bulundu.