Şehirlerarası yolcu taşımacılığı alanında Kamil Koç'un yaptığı yenilikler, otobüs seferlerini büyük ölçüde değiştirdi. Artan yolcu talepleri doğrultusunda başlatılan ekspres hizmet, İstanbul ve İzmir arasındaki seferleri duraksız hale getiriyor. Bu durum, Bursa ve Manisa gibi birçok şehirde yaşayan yolcular için sorun yaratmakta. Otobüs seferlerinden yararlanamayan vatandaşlar, uçak kullanmak zorunda kalacak. Uygulamanın diğer otobüs firmalarına yayılması da bekleniyor ve bu durum şehirlerarası ulaşımda yeni bir dönemin habercisi olabilir.

Hem ekonomik olması hem de uçak korkusu yaşayanlara alternatif sunması nedeniyle sık sık tercih edilen otobüs firmaları, yeni dönemde aldıkları karar ile yolcularda şaşkınlığa neden oldu. Türkiye'nin en köklü ve büyük firmalarından Kamil Koç, müşterilerin artan talepleri sonrasında seferlerinin büyük bölümünü ekspres taşımacılığa çevirirken, bu durum doğrudan seyahat edecekleri memnun etti.

UÇAK KULLANMAK ZORUNDA KALACAKLAR

İlk aşamada İstanbul ve İzmir arasındaki seferlerde uygulanacak düzenleme, rota boyunca farklı şehirde inmek isteyen yolcular tarafından tepkiyle karşılandı. Marmara ve Ege bölgesinde bulunan birçok şehire yönelik seferlerin önemli bölümü, İstanbul ve İzmir seferleri ile oluşturulurken, ekspres hizmetin başlamasıyla birlikte Bursa, Balıkesir, Manisa gibi şehirlerde yaşayan vatandaşlar, bu otobüslerin hizmetlerinden yararlanamayacak.

Almanlar açıkladı! Dolar aralık ayında bu rakamı görecek Almanlar açıkladı! Dolar aralık ayında bu rakamı görecek

Alternatif olarak bu şehirlere yapılacak seferlerin ise bazı zamanlar günde bir, bazı zamanlar ise iki günde bir olması, yolcuların büyük sıkıntılar yaşamasına neden olacak.

Kamil Koç Otobüsleri İcra Kurulu Üyesi ve Operasyon Direktörü Mehmet Türkyılmaz, İstanbul-İzmir arasında ekspres seferlerin başlatılmasının yolcuların talepleri üzerine alındığını belirtti. Türkyılmaz, Kamil Koç’un yolcu memnuniyetine odaklı bir hizmet anlayışı benimsediğini ifade ederek şu açıklamayı yaptı:

"Bu çerçevede attığımız her adımda, hayata geçirdiğimiz her yenilikte yolcularımızın markamızdan beklentilerini dikkate alıyoruz. İstanbul-İzmir arasında ekspres seferlere geçme kararımız da yine yolcularımızın talepleri doğrultusunda, onları düşünülerek alınmış bir karar. Çünkü İstanbul-İzmir güzergahı, operasyonlarımızın en yoğun olduğu hatlarımızın başında geliyor. Yolcu yoğunluğumuzun çok fazla olduğu bu güzergahta biz de mesafeyi kısaltmanın yanında, yolcularımıza zamandan önemli bir tasarruf sağlamak adına ekspres seferlere geçtik."

Kaynak: HABER MERKEZİ