SGK Uzmanı Özgür Erdursun, kademeli emeklilik yasası ile emeklilik yaşının kademeli olarak düşebileceğini söyledi. Kadınlar 46, erkekler ise 48 yaşında emekli olabilecek. Bu düzenleme, özellikle 1999 sonrası sigortalı olanlar için büyük bir avantaj sağlayacak. Yasanın 2028 yılına kadar hükümetin gündemine gelmesi bekleniyor. Kadınlar ve erkekler için yaş sınırı kademeli olarak 56'ya kadar inebilir.

Vatandaşlardan tepki yağdı! Yüzde 300 zam yaptılar Vatandaşlardan tepki yağdı! Yüzde 300 zam yaptılar

Sosyal güvenlik uzmanı Özgür Erdursun, kademeli emeklilik yasasıyla ilgili son gelişmeleri sosyal medya üzerinden açıkladı. Erdursun, "Kademeli emeklilik yasası çıkabilir, fakat şu anda hükümetin gündeminde bu konu bulunmuyor.

Ancak, 8 Eylül 1999 sonrasında sigortalı olanlar için bu konunun gündeme gelebileceğini düşünüyorum. Özellikle 2028 seçim döneminde bu konunun daha fazla konuşulacağını öngörüyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Erdursun, yasa ile ilgili şu detayları verdi: “8 Eylül 1999 tarihinden sonra sigortalı olan bir kadın, mevcut yaş şartlarının çok daha altında emekli olabilecek. Örneğin, kadınlar 58 yaşında değil, 46 yaşında; erkekler ise 60 yaşında değil, 48 yaşında emekli olabilecek. Kademeli sistemin, 46, 48, 50, 52, 54 ve 56 yaş olarak ilerleyeceği düşünülebilir.”

Yeni düzenlemenin, emeklilikte yaşa takılan vatandaşların senelerdir süren beklentilerine son verme potansiyeline sahip olduğu ve ekonomik ile sosyal faydalar sağlayabileceği aktarılıyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ