Bir dönerci esnafı, "Trafiğe kapalı bir alanda, iki masa açtık ve bu durum yıllardır sürdü. Şimdi aniden bu denetimlerle zarar ediyoruz. Bugün 30 kilogram döner kaybımız var, bu zararı kim karşılayacak?" diyerek duruma tepki gösterdi.

Başkan Sıbıç: "İşgale Müsamaha Yok"

Bulancak Belediye Başkanı Necmi Sıbıç, denetimlerin halkın güvenliği ve şehir düzeni için yapıldığını belirterek, işgal edilen alanlarla ilgili taviz vermeyeceklerini söyledi. Başkan Sıbıç, "Belediye olarak kaldırım ve yol işgallerine karşı denetimlerimizi sürdüreceğiz. Halk sağlığını ve düzeni tehdit eden bu tür ihlallere karşı yasal işlemler uygulanacak" ifadeleriyle kararlılık mesajı verdi.

Esnaf Zararlarının Karşılanmasını Talep Ediyor

Ortahisar Öğrencilere, Bedensel Duruş ve Fiziksel Aktivitelerle Sağlıklı Bir Geleceğe Adım Atıyor! Ortahisar Öğrencilere, Bedensel Duruş ve Fiziksel Aktivitelerle Sağlıklı Bir Geleceğe Adım Atıyor!

Zabıta denetimlerinin sıklaşması, esnafta mali kaygıları artırmış durumda. Döner ve dürümcüler gibi dış mekân kullanan işletmeler, düzenlemeler sonrası iş yapamaz hale geldiklerini belirterek, kayıplarının telafi edilmesini talep ediyor. Ancak belediye yetkilileri, halk sağlığı ve güvenliğin her şeyin önünde olduğunun altını çiziyor.

Muhabir: TUNCAY UÇKUN