Trabzon Büyükşehir Belediyesi, vektörle mücadelede yaz mevsimi hazırlıklarını tamamladı. Büyükşehir ekipleri, yaz mevsimi boyunca sorun yaşanmaması adına vektörle mücadele konusunda etkin çalışma gerçekleştirecek.
Büyükşehir Belediyesi, şehirde daha rahat bir yaz mevsimi geçirilmesini sağlamak adına sivrisineklerin kışlak alanı olan rögar, kirli su, yağmur suyu, bakslar ve menfezlerde vektörle mücadele çalışmalarını tamamladı. Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından oluşturulan 10 ekip ile 18 ilçenin rögar, kirli su ve yağmur suyu giderleri ilaçlanarak, vektörle mücadele çalışması yürütülüyor.
Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada “Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığına bağlı ekiplerimiz, Trabzon’u daha temiz, daha yaşanılabilir bir kent haline getirmek ve toplum sağlığını korumak adına, 18 ilçemizde 10 ekiple birlikte vektörle mücadele çalışmalarına yoğun şekilde devam etmektedir.
Kentimizde vektörle mücadele hizmeti ile sivrisinek, karasinek, fare vb. gibi vektör (taşıyıcı) popülâsyonların insan sağlığını tehdit etmeyecek düzeyde tutulması hedeflenmektedir. Büyükşehir Belediyesi olarak 4 Teknik Personel, 1 Büro Personeli, 29 Uygulayıcı Personel, 5 Şoför ile 7 çift kabin kamyonet (transit), 5 çift kabin kamyonet, 3 otomobil (saha kontrol aracı), 7 mistblower ve 5 pülverizatörlü ULV araç üstü ilaçlama makineleri ile yaz sezonuna hazırız. Vatandaşlarımız da şikâyet ve taleplerini ‘Alo 153’ numaralı hattımızı arayarak bizlere iletebilirler” ifadeleri kullanıldı.
YAPILAN ÇALIŞMALAR ŞU ŞEKİLDE SIRALANDI
Sivrisinek Larva Mücadelesinde;
Kayıtlı larva nokta sayısı: 2.596
Yağmur suyu kanalları ve rögar sayısı: 8.000
Toplam ilaçlanabilir sivrisinek larva nokta sayısı 10.596’tür. Sivrisinek Uçkun Mücadelesinde Kasım 2022 - Mayıs 2023 tarihleri arasında toplam 415 saat kanal sisleme, toplam 65 saat termal sisleme çalışması gerçekleştirildi.
Kemirgen (Fare ve Sıçan) Mücadelesinde; Kasım 2022 - Mayıs 2023 tarihleri arasında 2.541 noktada çalışma yürütüldü.
Kültürel Mücadele kapsamında ise 17 ilçe belediyesinin yetkili personelleri ile bilgilendirme toplantıları düzenlendi. 18 ilçede İl Milli Eğitim Müdürlüğünün belirlediği 41 pilot ortaokulda vektörlerle mücadele konulu seminerler düzenlenerek afiş ve broşürler dağıtıldı.
Ayrıca vatandaşlara da vektörle mücadele konusunda halk sağlığını korumak amacıyla afiş ve broşürler dağıtıldı. İlaçlama personellerine belirli periyotlarda kurum içi eğitimler düzenlenmektedir.