Trabzon Büyükşehir Belediyesi, düzenlediği kurslarla yalnızca öğrencilerin eğitim kariyerlerine destek sunmakla kalmıyor, aynı zamanda onların geleceğe daha emin adımlarla ilerlemelerine de katkı sağlıyor. Bu kapsamda, üniversite sınavına hazırlanan öğrencilere yönelik başlatılan ücretsiz hazırlık kursları, 8 Ekim’de büyük başladı.

Kurslara, sayısal alanda 85, eşit ağırlıkta 159, sözel alanda 42 ve TYT kategorisinde 41 öğrenci katılarak üniversiteye hazırlık sürecine adım attı. Kurslar sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki farklı zaman diliminde düzenleniyor. Kurslarda 20 öğretmen ders verirken 222'si kız, 105'i ise erkek toplamda 327 öğrenci eğitim alıyor. Büyükşehir Belediyesi’nin sunduğu bu eğitim fırsatı, öğrencilerin sınav sürecinde hem bilgi düzeylerini artırmalarına hem de sınav stresiyle başa çıkmalarına yardımcı oluyor.
 

SİVRİKAYA’DAN TEŞEKKÜR

MHP Trabzon il başkanı Tolgay Sivrikaya, teşekkür mesajı yayımladı. Sivrikaya, “Milliyetçi Hareket Partisi Genel başkanımız, Bilge Liderimiz Sn. Dr. Devlet Bahçeli beyefendinin takdirleri, Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan yardımcımız Sn. Prof. Dr. Semih Yalçın'ın tensipleriyle Milliyetçi Hareket Partisi Trabzon İl Başkanlığına atanmış bulunmaktayım. Bu görevi bizlere layık gören saygıdeğer büyüğümüz Devlet Bahçeli beyefendiye teşekkür ederim. Samimi ve Ülkücü bir duruş sergileyeceğimizi, ayrıştırıcı değil her zaman birleştirici olacağımızı bildirir, görevimizin Trabzon'umuza ve Milliyetçi-Ülkücü harekete hayırlı olmasını Yüce Allah'tan niyaz ederim” dedi.

TRABZONSPOR ADAYLARINI  RAHAT BIRAKIN

Trabzonspor genel kurul üyesi: Göksal Purtuloğlu Aralık kongresi öncesinde uyardı:  ‘Aralık ayı içerisinde yapılacak Trabzonspor olağan genel kurulu öncesi kulisler hareketlendi. Her zaman olduğu gibi Trabzon'un ağır ağabeyleri, Trabzonspor bizim kontrolümüzde olsun diye kendi adamını yönetime sokmak için sağa sola telefon trafiği başladı. Trabzonspor sevdalıları lütfen ama lütfen bu sefer ‘Benim adamım değil futbol dilinden anlayan yöneticilerin en iyisi olsun’ Trabzonspor kazansın, Bir kez olsun bırakın da başkan adayları kendi hür iradesi ile çalışabileceği yönetim kurulunu oluştursunlar. Artık şunu çok iyi anlayın bu geminin yükü çok ağır. Trabzonspor  Sadece Trabzon'un değil tüm dünyanın takımıdır.’

BELEDİYE BASINDAN MİLLETVEKİLİNE AMBARGO

İbrahim Özen’in Acı Kaybı İbrahim Özen’in Acı Kaybı

Trabzon’a Erdemoğlu Holding tarafından muhteşem bir eser kazandırıldı. Eser Akçaabat ilçesine kazandırıldığı için Akçaabat Belediyesinin basın bürosundan haber basına geçildi. Geçilen haberde katılımcılar yazılırken, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Trabzon Milletvekili Mustafa Şen, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Vehbi Koç, Yılmaz Büyükaydın, Adil Karaismailoğlu, Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzon protokolü, Akçaabat Kaymakamı Yusuf Cankatar, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Akçaabat protokolü, Trabzon’un ilçe Kaymakamları ve Belediye Başkanları, Siyasi Partilerin Başkanları, Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri, Kurum ve Kuruluşların Daire Amirleri, Vakıfbank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih isimleri yazıldı. Programa katılmayan AK Parti Trabzon Milletvekilleri Adil Karaismailoğlu, Yılmaz Büyükaydın ve Vehbi Koç’un ismi haber metnine yazılırken, programda bulunan CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez ile Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya’nın ismi yer almadı. Akçaabat Belediyesinin basın bürosu tarafından CHP’ye ambargo yapıldı.

TECRÜBE PAYLAŞIMI

Trabzon’da KTÜ Prof. Dr. Osman Turan Kongre Merkezinde Expo fuarı düzenlendi. Fuarda Bakkalım A.Ş.’nin standını Güntaş ekibi ziyaret etti. Güntaş’ın temsilcileri Baki Güneş, Cengiz Güneş ve Samet Güneş, stantta Bakkalım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tayfun Ataman’ı ziyaret ederek sohbet ettiler. Ataman, “Misafirlerimize tecrübe ve deneyimlerimizi anlatmaya çalıştık” dedi.

ÇALIŞKAN’A TRABZONSPOR FORMASI

AK Parti Bayburt il koordinatörü Selahaddin Çebi, kongre çalışmaları için kentte çalışmalar yaptı. Çebi, fanatik Trabzonspor taraftarı il başkanı Turgut Çalışkan’a, Trabzonspor’un formasını hediye etti. Çebi, “Şampiyon Bayburt ‘a şampiyon takımın formasını çok yakıştı” dedi.

YOLLAR ASFALTLANIYOR

Trabzon’un Ortahisar İlçesi Bahçecik Mahallesinde bozulan yollar büyükşehir belediyesi ekipleri tarafından asfaltlanıyor. Mahalle muhtarı Sezayi Öztürk, belediye başkanı Ahmet Metin Genç başta olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür etti.

VAN’DA BULUŞTULAR

Hizmet-İş Sendikası Trabzon Şube Başkanı Şevket Çelik, Van  Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinde yaşanan işçi kıyımlarını protesto etmek ve 166 gündür direnen işçilere destek vermek için kente gitti. Emekçilerle birlik oldu. Çelik, “Tehditlere ve baskılarına boyun eğmeyeceğiz” dedi. Çelik, Van’da TİSKİ eski genel müdür yardımcısı Emrah Çayırlı’yı da ziyaret ederek misafiri oldu.

Editör: Ayşe Sancak