Güzellik Yarışmasında Olay! Birinci Olamayan Myanmar Temsilcisine Ömür Boyu Men Cezası Güzellik Yarışmasında Olay! Birinci Olamayan Myanmar Temsilcisine Ömür Boyu Men Cezası

Cadılar Bayramı'nın kökenleri, Keltlerin zamanına dayanır. Keltlerin en önemli pagan kutlamalarından biri olan Samhain, "Ölülerin Bayramı" olarak da bilinir. Bu kutlama, sonbahar ekinoksu ile kış gündönümü arasında gerçekleşir ve hasat mevsiminin sonunu ile kış mevsiminin başlangıcını simgeler.

Samhain, Galce'de "yaz sonu" anlamına gelir ve Keltler, bu günde hayaletlerin dünyaya geri döndüğüne inanırlardı. Bu inançla, kötü ruhları uzaklaştırmak için kostümler giyer, büyük şenlik ateşleri yakar ve hayvanlar kurban ederlerdi. Ayrıca, iyi ruhların gelmesi için sofralarında yer açarlardı. 8.yüzyılda Papa Gregory III, Samhain'dan sonraki 1 Kasım'ı azizleri ve şehitleri onurlandırmak için özel bir gün olarak ilan etti. Bu gün, Azizler Günü olarak bilinir ve Papa Gregory, Paganlar ile barış sağlamak amacıyla bu günün bazı Samhain geleneklerini içermesini sağladı. Böylece, Samhain Bayramı zamanla Cadılar Bayramı’na (Halloween) dönüştü. Halloween, aslında Azizler Günü'nün arifesi anlamına gelmektedir.

Bu gelenek, Avrupa'dan Amerika'ya göç eden İrlandalılarla birlikte dünyaya yayıldı. 1846 yılında İrlanda'da yaşanan patates kıtlığı, birçok insanın Amerika'ya göç etmesine neden oldu. Bu göçmenler, Cadılar Bayramı geleneğini de beraberlerinde getirdiler. O dönemlerde insanlar komşularının kapılarını çalarak, bir şiir veya şarkı karşılığında yiyecek isterlerdi. Kapı çalanlar, kendilerini korumak için korkutucu kostümler giyerek kötü ruhları taklit ederlerdi.

Kaynak: BBC News Türkçe