Siirt Belediyesi, 185 çağrı merkezine hattına vatandaşlardan gelen ihbar üzerine çukura düşen yavru köpekler kurtarıldı.

Belediye hattına gece geç saatlerde gelen ihbarı değerlendiren İtfaiye Müdürlüğü ve Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri ile gönüllü hayvan severlerin de destek verdiği kurtarma operasyonunda çukura düşen 13 tane yavru köpek kurtararak, hayata tutunmaları sağlandı. 

Havanın kararmasıyla beraber yemek bulmak için arazide gezen yavru köpekler, çukura düştü. Çevredeki vatandaşlar sesleri duymasın üzerine köpeğin çukura düştüğünü fark etti. Ardından vatandaşlar Belediye ihbar hattını arayarak yardım istedi. Bölgeye gelen itfaiye ekipleri ve veteriner ekipleri köpekleri düştüğü çukurdan çıkarmak için çalışma başlattı. Köpeklerin düştüğü yerin dar ve derin olması üzerine kepçe yardımı ile çukur genişletilerek yavru köpekler ölmekten son anda kurtarıldı.

CANDOSTLARIMIZ, TEDAVİ ALTINA ALINDI

Yaklaşık bir saatlik çalışma sonucu düştüğü çukurdan çıkarılan köpekler, ekipler tarafından kontrol edilmesi için Siirt Belediyesine bağlı Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon merkezine götürülerek, tedavi altına alındılar.
Hayvanların tedavileri devam etmektedir.
Mehmet Şükrü Uras