PROTESTO KAVGAYA DÖNÜŞTÜ

3 Eylül’de Borçka ilçesi Çifteköprü köyü Cankurtaran mevkiinde yapılması planlanan mesire alanı projesine karşı çıkan köylüler, iş makinelerinin alana girmesini protesto etti. Tartışmaların kavgaya dönüşmesi üzerine yüklenici şirket yetkililerinden Muhammet Ustabaş, tabancayla ateş açarak Gökhan Koyuncu, Reşit Kibar ve Ersan Koyuncu’yu yaraladı. Yaralılardan Reşit Kibar hastanede hayatını kaybetti.

İKİNCİ TUTUKLAMA GERÇEKLEŞTİ

Olay sonrası tabancayla ateş açan Muhammet Ustabaş tutuklanırken, suç aleti silahın sahibi şirket çalışanı Fikret M. adli kontrolle serbest bırakılmıştı. Yaşanan kavgadan sonra bölgede yapılan eylemler sırasında yaptığı konuşmalar nedeniyle gözaltına alınan Dursun Ali Koyuncu da tutuklandı. Koyuncu’nun aynı zamanda mesire alanı projesi için köylülere alternatif bir proje sunumu yaptığı ortaya çıktı.

“GÜZELLİĞİ KORUMAK İSTİYORUZ”

Of Belediyesi'nden Coşkulu Şiir Yarışması: Başvurular Başladı! Of Belediyesi'nden Coşkulu Şiir Yarışması: Başvurular Başladı!

Koyuncu, köylülere yönelik yaptığı konuşmalarda, bölgenin doğasını ve tarihi dokusunu koruyarak halk için çeşitli projeler geliştirmek istediklerini belirtti. Ancak bu girişimlerin sürekli engellendiğini ifade eden Koyuncu, bölgedeki sosyal ve ekonomik potansiyeli artırmak için düğün salonu, butik otel ve piknik alanları gibi projeler planladıklarını söyledi.

Muhabir: TUNCAY UÇKUN