Balıkçılığın Merkezi, Keşanın Anavatanı Çarşıbaşı Belediye Başkanı Mümin Nuhoğlu, icraatlarını anlattı

Trabzon’un Çarşıbaşı İlçe Belediye Başkanı Mümin Nuhoğlu, halkın huzuruna çıkarak 3 yıllık icraatlarını ve projelerde gelinen noktaları anlattı. Gazi İlkokulu Konferans Salonunda 3 yılını değerlendiren Nuhoğlu, “Önce insan anlayışıyla ilçemizin tarihi, kültürel ve çevresel değerlerine sahip çıkan, sağlık ve refah içinde yaşanabilir bir kent oluşturmak asli hedefimizdir. Bu amaçla, Çarşıbaşı’nı el birliği ile örnek bir ilçe haline getirmeye yönelik sosyal ve kültürel, projeler geliştirdik. Projelerimizi, ilçemizin ve vatandaşlarımızın hizmetine sunmak için 7/23 mesaide olduk, olmaya da devam edeceğiz. Hizmette adalet ve eşitliği esas alan, katılımcı, kolay ulaşılabilir bir belediyeciliğin gerektirdiği hizmetleri, tüm mahallelerimize ve vatandaşlarımıza güler yüzlü şekilde sunduk, sunmaya da devam edeceğiz” dedi.

Kaynaklarımızı ve imkânlarımızı etkin, verimli şekilde kullanarak; çocuklarımız, gençlerimiz, hanım kardeşlerimiz, yaşlılarımız ve dezavantajlı gruplarımız kısaca tüm paydaşlarımız için geliştirdiğimiz proje ve çalışmaları gönül belediyeciliğinin en güzel örnekleriyle ilçemize kazandırmaya devam edeceğiz. Proje ve yatırımları gerçekleştirirken israftan uzak durduk. Görevde bulunduğumuz 40 aylık süreçte borç üretmeden yolumuza devam ediyoruz. Vatandaşlarımıza en iyi hizmeti sunmak için çalışanlarımızın mesleki ve sosyal gelişimini destekleyen, sürdürülebilir, yenilikçi çözümlerle hayatı kolaylaştıran, şehircilik ve medeniyet alanında değer üreten belediyecilik anlayışını misyon edindik. Çarşıbaşı’nı mahallelerimiz ile birlikte Cumhuriyetimizin yüzüncü kuruluş yıldönümüne en iyi şekilde hazırlayacak proje ve çalışmalarımızla hemşehrilerimizin emrindeyiz. Çünkü “Halka hizmetin Hakk’a hizmet olduğuna” inanıyoruz. Bu çalışmalarımızda emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz

3 yıllık süreç içerisinde Covid-19 ile mücadele ettik. Süreç içerisinde, bitirdiğimiz, devam eden ve planlamasını yaptığımız projelerimizi değerlendireceğiz. Süreçte beni hiçbir zaman yalnız bırakmayan sağ kolum ve sol kolum dediğim ilçe başkanlarımız Hakan Kocaman ve Hüseyin Kara’ya çok teşekkür ediyorum.

Gençlik ve Spor Bakanlığımızdan hibe proje olan Gençlik Merkezi’mizde ihale aşamasına girdik. Önümüzdeki haftalarda EKAP’ta olacak. Gençlerimizin eğitimden, sanata, kültürden spora önemli imkanlar sunacak. Gençlerimize eğitimden sanata, kültürden spora önemli imkanlar sunacak olan ÇAGEM’İN çalışmaları bitme aşamasına geldi. İlçemiz sahil dolgu alanı üzerine bin 928 m2 alana yapılması planlanan ÇAGEM’in proje çalışmaları tamam - lanmış olup en kısa sürede Çarşıbaşı gençliğinin ve halkımızın hizmetine sunacağız. ÇAGEM'in açılmasıyla gençlerimiz, birçok aktiviteyi tek merkezde gerçekleştirmenin keyfini yaşayacaklar.

İlçemizin yıllardır kanayan yarası olan, olmazsa olması olan Yüksekokulu, Allah ben ve arkadaşlarımıza nasip etti. İlçemize bir yüksekokul kazandırdık. Hedefimiz Trabzon Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile Fiber Güvenlik Bölümlerini ilçemize kazandırmaktır. İnşallah hedefimize de ulaşacağız. Trabzon Üniversitesi Rektörlüğünün, 22.01.2021 tarihli Çarşıbaşı Meslek Yüksekokulu kurulması konusundaki teklifi, 24.02.2021 tarihli Yükseköğretim Genel Kurul toplantısında incelenmiş ve 2547 sayılı Kanun'un 2880 sayılı Kanun'la değişik 7/d-2 maddesi uyarınca, söz konusu teklif uygun görülerek Çarşıbaşı Meslek Yüksekokulu kurulmuştur. Çarşıbaşı Meslek Yüksekokulu’nda ilk aşamada Bilgisayar Teknolojisi Bölümü açılacak olup üç adet programa öğrenci kaydı yapılacaktır. Bina sorununu çözmek için ilçemizdeki Karadeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Binası 5 yıllığına Trabzon Üniversitesi’ne tahsis edilmiştir. Okulun önümüzdeki döneme (2022-2023) yetiştirilmesi için tadilat ve teçhizat çalışmaları hızla devam etmektedir.

Çarşıbaşı millet bahçesinde çalışmalar tam gaz gidiyor. Hibe proje ile tahkimatını gerçekleştirdik. Dolgusunu da tamamen bitirdik. Yılbaşına kalmadan ihalesi yapılacak. İlçemiz için 60 Milyon TL’lik bir yatırım olacak. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Sayın Murat Kurum ilçemizi ziyaretlerinde Millet Bahçesi Projesi ve diğer projeler hakkında bir konuşma yaptı. Sayın Bakanımız; “Çarşıbaşı’na çok güzel projeler yaptık. Bu projelerin daha da güzellerini yapmaya devam edeceğiz. Millet Bahçesi projemizde de çalışmalarımız tüm hızıyla gerçekleştiriliyor. Bu yıl itibari ile (2022) projemizin yapım çalışmalarına başlayacağız. En kısa sürede Millet Bahçesi’ni Çarşıbaşı ilçemize kazandıracağız” ifadelerini kullandı. Sahilde yaklaşık 52 dönümlük alana yapılacak olan Millet bahçesinin dolgu çalışmaları hız kesmeden devam etmektedir. Gençlik Merkezi , Halı Saha ve diğer alanlarla birlikte Millet Bahçesinin toplam alanı 75 dönüme ulaşacaktır.

Çarşıbaşı ilçe stadının doğal çim olmasından dolayı bakım sorunları yaşanıyordu. Bu sorunlar nedeniyle takımlarımız ve sporcularımız çevre ilçelerde idman ve maç yapmak durumunda kalıyordu. İlçe stadını sentetik çim yaptık ve bin kişilik tribün ilave ettik. Böylece tüm spor camiasına hizmet verebilecek bir duruma getirdik.

Salon sporları noktasında uluslararası maçlara ev sahipliği yapan Çarşıbaşı Spor Salonu’ndaki tadilat çalışmaları devam ediyor. Çalışmalar bittiğinde bu salon daha standart bir hale gelecektir. Takımlarımız ve gençlerimiz maçlarını ve antrenmanlarını daha güzel şartlarda yapabileceklerdir.

İlçemizde faaliyet gösteren tüm spor kulüplerine eşit mesafede desteklerimizi sürdürüyoruz. Bunun yanı sıra uluslararası müsabakalarda ülkemizin gururu olan gençlere de destek olup, çalışmalarını yürütebilmeleri için onlara imkan sağlıyoruz. Yüzme kursuna katılan çocuklarımıza geçmişte olduğu gibi gelecekte de destek olmayı sürdüreceğiz.

Trabzon’da Trabzonspor, Çarşıbaşı’nda Yavuz Grup Yolu. Trabzonspor şampiyon oldu. Yavuz Grup Yolu bitmedi. YİKOB’la yapılan çalışma ile Yavuz Grup Yolu yapıldı. Ortahisar Belediyemiz ile Büyükdere tarafını yaptık. Çarşıbaşı Belediyesi bütçesinden 80 Bin TL yakıt parası çıkmıştır. Deremizin her iki tarafını da güzelleştirip, ağaçlandırmasını yaptık.

İlçemizin eğimli ve zorlu ulaşım şartları açısından mahallelerinde oluşan yol sorunlarını çözmek için tüm imkanlarımızı seferber ettik. Mahallelerimizde yapmış olduğumuz çalışmalar doğrultusunda genişleme ve yol yenileme çalışmalarımızı hızlandırarak ulaşım sorunu yaşayan mahallelerimizde yol sorunlarını ortadan kaldırmayı hedefliyoruz.

Ankara’ya her gittiğimizde gecenin yarısında bile bizlere kapısını açan Süleyman Soylu bakanımız var. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Bize çok yardımları oldu. İlçemize Sanayi Sitesi yapılacak alana ekibimizle yaptığımız istişareler ve değerlendirmeler ile TOKİ’nin 16 dönümlük arazisinin 10 dönümünü TOKİ’ye bıraktık, 5 dönümünü Emniyet Müdürlüğü binası için, 1 dönümünü de halkımızın kullanımı için ayırdık. Emniyet Müdürlüğü binası için müteahhitte yer teslimi yapıldı ve çalışmalar başlayacak.

İlçemiz mahallelerinde tehlike arz eden yol kenarlarını istinat duvarlarıyla güçlendirilerek güvenli hale getirdik. Yine bu çerçevede yollarımızın ve ilçe merkezindeki cadde-sokaklarımızın su taşkınlarından zarar görmemesi için alt yapı çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdürüyoruz.

Avni Akkan Caddesi Büyükdere Mahallesi, Salova Mahallesi ve Kerem Mahallesi Asfaltlama ve Yayalaştırma Projesi kapsamında ilçemiz Büyükdere Mahallesi köprü girişinden Kerem Mahallesi sınırları arası toplam 1,4 km yol asfaltlanarak yayalaştırma çalışmaları gerçekleştirilmiştir. Karanfil Sokak, Milli Egemenlik Caddesi ve Büyükdere Mahallesi İskefiye Deresi yanı güzergahlarında yol genişleme, yayalaştırma ve peyzaj çalışmalarımızı vatandaşlarımıza daha sağlıklı bir yaşam alanı sunmak amacıyla modernize ederek, yaşanılabilir bir Çarşıbaşı haline getirdik.

Vatandaşlarımıza ikram ettiğim çorbadan aldığım hazzı hiçbir yerde almıyorum.

Trabzonspor aşığıyım ve hayatım bordo-mavi temalıdır. Çarşıbaşı festivalinde ilçemize getirttiğimiz Trabzonspor TIR’ında 2 saatte 56 Bin TL’lik alış veriş yapıldı. 19 ve 20 Ağustos’ta festivalimiz var. Stresimizi atacağız.

Vermeden almak olmaz. Doğalgazı istiyorsak önce yolumuzu yapacağız. Yerinden yol geçerken, ‘benim yerimden geçme’ diye serzenişleri duyuyorum. Bunun için de sitemlerimi buradan dile getiriyorum. El ele vererek birlik olarak ilçemizi kalkındıracağız. Bir fındık ocağını vermek istemeyenler var. Doğalgaz çalışması ile ilgili yollar yapıldı sorun kalmadı. 2024 yılında ilçemizde doğalgazın ateşini birlikte yakacağız.

Çarşıbaşı’nda konut sıkıntısı vardı. TOKİ ile yapılan anlaşma sonucu ilçemize 166 daire kazandırıyoruz. Yakın zamanda başlayacak.

2008 yılında yurt dışından gelerek Çarşıbaşı’na yerleştim. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan her fırsatta Çarşıbaşı ismini kullanarak, yapılan yatırımları anlattı. Büyük düşünmeliyiz. Hedefe kitlenmeliyiz. Geçmişimizi asla unutmuyoruz. Kimsenin bilmediği Çarşıbaşı’nı artık ülkemiz biliyor. Çarşıbaşı’na yatırım noktasında milletvekillerimiz her zaman yanımızda oldu, bize yol gösterdi. İlçemizin menfaatleri doğrultusunda bizlere yardımcı oldular.

İnsanız, hata yapabiliriz ama yanlış yapmayız. Genciz, iştahımız var, azmimiz var. İlçem için dilencilik de yaparım, her yolda da yürürüm. Paraya, pula, makama, şöhrete asla temah etmedim. Kendi kültürümüzü ve örfümüzü asla unutmayız. İlçe başkanlarımıza ve muhtarlarımıza beni asla yalnız bırakmadıkları için çok teşekkür ediyorum. Büyükşehir Belediye Başkanımız Murat Zorluğlu’na, bürokratlarımıza teşekkür ediyorum.