Genellikle karşılıklı ataklarla denk kuvvelerinin mücadelesi şeklinde geçen ilk yarının 21. dakikasında gelişen Samsunspor atağında sol kanatta topla buluşan Ntcham’ın yakın mesafeden yaptığı vuruşta Rizespor kalecisi Grbic gole izin vermedi.

32. dakikada Samsunspor savunmasından seken topu önünde bulan Hadziahmetovic’in ceza sahası dışından vuruşunda top  az farkla auta gitti.

İlk yarının sonlarına sonlarına doğru  sahaya ağırlığını koyan Çaykur Rizespor,Taha ve Akintola ile yakaladığı iki müsait gol pozisyonunu değerlendiremeyince ilk 45 dakuika sonunda taraflar soyunma odasına 0-0 eşitlikle gittiler.

 SAMSUN 2.YARIYA GOLLE BAŞLADI

Taraftarı Rizespor’dan beklerken ikinci yarıya golle başlayan Samsunsporoldu. 46. dakikada gelişen  bir Samsun atağında  Zeki’nin pasında topla buluşan Ntcham Kırmızı-Beyazlılar 1-0 öne geçirdi. Yenik duruma düşmesine karşın rakip kalede etkili olmakta zorlanan Yeşil-Mavililer 56. dakikada Hadziahmetovic’in yerine Varesanoviç, Akintola’nın yerine de Emrecan’ı sürdü sahaya.

Ancak bu değişiklikler de beklenen katkıyı yapamayınca Atmaca’da bu kez 72. dakikada yeni transferler Jurecka ile Ghezzal girdi oyuna.Bu değişikliklerle Samsun kalesinde daha çok görünen Rizespor, özellikle sağ kanattan Taha ile geliştirdiği ataklarla gol aradı, 82. Dakikada Jurecka’nın şutunda top az farkla auta çıktı. Kalan dakikalardaki çabası da gol getirmeyince sahayı 1-0 yenik terkeden Yeşil-Mavililer üçü sahasında olmak üzere son oynadığı 4 maçı da puansız kapatıp kan kaybetmeyi sürdürdü.

STAT: Çaykur Di Di

HAKEMLER: Kadır Sağlam**,Ali Alp**, M.Ergin Gözütok**

Trabzonspor 3 Puan Parolasıyla Gaziantep’e Ulaştı Trabzonspor 3 Puan Parolasıyla Gaziantep’e Ulaştı

Ç.RİZESPOR: Grbic**,Taha**,Mosci**,Anıl**,Hojer**,Hadziahmetovic*,(Dk 56 Varesanoviç*), Papanikolaou*,Olawoyin*,Akintola*,(Dk 56 Emrecan**),Ali Sowe*, (Dk 72 Juracka*),Zeqiri*(Dk 72 Ghezzal*),

SAMSUNSPOR: Ozan**,Zeki***,Muja**,(Dk 62 Emre**),Bola**,Drongelen**,Bennasser***Celil**,Natska**,Ntcham***,Holse**,(Dk 62  Scindler*),Marius**(Dk 77 Ercan*)

 GOL: Dk 46 Ntcham (Samsunspor)

Alihan Telatar'ın maç kritiği

Muhabir: BİROL SANCAK