Karlaşmaya daha etkili ve hızlı başlayan Yeşil-Mavililer   ilk dakikalardaki pozisyonsuz baskının ardından 29. dakikada gole çok yaklaştı.  Zeqiri’nin soldan getirip kale önüne çıkardığı topu Olawoyin  şutladı, kaleci Ertuğrul’u  geçen topu çizgiden çıkaran Lima ,Alanyaspor’un yenik duruma düşmesini engelledi.

Bu dakikadan sonra oyunu dengeleyip Rizespor kalesinde daha çok görünmeye başlayan  ev sahibi Alanyaspor  33. dakikada öne geçti.  Agustin’in sağ taraftan getirip ortaladığı topla ceza sahasına giren  Janvier, Turuncu-Yeşililleri  1-0 öne geçiren golü kaydetti. Alanyaspor : 1 Çaykur Rizespor: 0

Yenik duruma düşen Yeşil-Mavililer 35. dakikada  çok şanssız bir an yaşadı. Bu dakikada Zeqiri’nin  yakın mesafeden çektiği şutta  üst direkten dönen top Atmaca’yı beraberlikten etti.

Kalan dakikalarda iki takımın da çabası başka gol getirmeyince  ilk  yarı Alanyaspor’un 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

BASKI GOL GETİRMEDİ

İkinci yarıda Rizespor beraberliği sağlamak , Alanyaspor ise farkı ikiye çıkarıp rahatlamak arzusuyla başladığı için top iki kale arasında mekik dokudu. 63. dakikada sakatlanan Hojer yerini Halil İbrahim’i bırakırken teknik direktör İlhan Palut ayrıca ayrıca Varesanoviç- Jurçeviç ve Papanikolaou- Ghezzal değişiklikleriyle Yeşil-Mavililerin ofansif gücünü arttırdı.

74. dakikada Ghezzal sağ taraftan Emrecan’ı gördü , bu futbolcunun şutunda top yandan auta çıktı.

Bu dakuikadan sonra  ataklarını iyice sıklaştıran Yeşil-Mavililer Alanya kalesine yüklendi  ancak bu çaba net pozisyonlar yaratmaktan uzak kaldı. 92.dakikada Mithat’ın ortasında Alikulov’un zayıf kafa vuruşu Ertuğrul’da kaldı.94. dakikada Alikulov topu Alanyaspor filelerine gönderdi ancak  hakem Taşkınsoy  önce faul gerekçesiyle golü geçerli saymadı , VAR incelemesinin ardından pozusyonun ofsayt olduğu anlaşıldı. Ve karşılaşma da ev sahibiAalanyaspor’un 1-0 üstünlüğüyle sona ederken  Çaykur Rizespor art arda oynadığı 5. maçtan da  gol atamadan mağlup ayrılmaktan kurtulamadı.

Başkan Hekimoğlu'ndan Mağlubiyet Sonrası Flaş Açıklama: "Şampiyonluk Beklemeyin" Başkan Hekimoğlu'ndan Mağlubiyet Sonrası Flaş Açıklama: "Şampiyonluk Beklemeyin"

STAT: GAİN Park

HAKEMLER:  Abdullah Bora Taşkınsoy**,Candaş Elbil**,Murat Temel** 

ALANYASPOR:Ertuğrul**,Hadergjonaj **,Lima **, Aliti**,Balkovec**,Richard**,Makouta**,        

Augusto***,Janvier***,(Dk 69 Efecan*),Yusuf **,Hwang *(Dk 16 Cordova**)  

ÇAYKUR RİZESPOR:Grbic**,Taha**, Alikulov**,Mocsi**,**Hojer**,(Dk 63 H.İbrahim*),Papanikolaou**,(Dk 63 Ghezzal**),  Hadziahmetovic**,(Dk 82 Mithat*),Dal Varesanovic **, (Dk 63 Jurçevic*), Olawoyin**,Ali Sowe**,Zeqiri **(Dk 58 Emrecan*)

GOL: Dk33 Janvier ( Alanyaspor)

Muhabir: NURGÜL GÜNAYDIN