Erdemir, 1. Yüksek Fırın'a Hidrojen Enjeksiyonu Denemesini Başarıyla Gerçekleştirdi Erdemir, 1. Yüksek Fırın'a Hidrojen Enjeksiyonu Denemesini Başarıyla Gerçekleştirdi

Ziyarette SANKON Genel Başkanı Ferudun Cevahiroğlu, Seidl ve beraberindeki diplomatları ağırlamaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, "Çek Cumhuriyeti, Avrupa Birliği’ne üye önemli bir ülke olarak, Türkiye’nin güçlü müttefikleri arasında yer almakta ve ilişkilerimizin en üst seviyede olduğu devletlerin başında gelmektedir" dedi. Cevahiroğlu, iki ülke arasındaki ekonomik ve ticari iş birliğini daha da güçlendirmek için kararlı olduklarını belirtti.

A W313561 03

Cevahiroğlu ayrıca, Türkiye-Çekya İş Forumu düzenlemeyi planladıklarını ve yakın zamanda kalabalık bir iş insanı heyetiyle Çek Cumhuriyeti’ne resmi bir ziyaret gerçekleştirmek istediklerini duyurdu.

Roman Seidl, kendisine gösterilen misafirperverlik için teşekkür ederek, "İki taraf arasında güçlü ilişkiler mevcut ve bu ilişkileri daha da üst seviyelere taşımak için hazırız" dedi. Seidl, Çek Cumhuriyeti’nin huzurlu, gelişmiş demokrasi anlayışına sahip ve hukukun üstünlüğü ilkesine dayalı yönetimiyle yatırımcılar için cazip bir ülke olduğunu vurguladı. Gıda, tekstil, inşaat, sağlık, enerji ve savunma sanayi gibi birçok sektörde Türk şirketleri için uygun bir yatırım ortamı sunduklarını ifade etti ve SANKON üyesi Türk şirketlerini ülkesinde yatırım yapmaya davet etti.

A W313561 02

Toplantıya Türkiye Sağlık Turizmi Federasyonu, Türkiye Tarım ve Kırsal Kalkınma Federasyonu ve Ankara Savunma Sanayi Federasyonu gibi çeşitli federasyonların yetkilileri de katıldı. Bu ziyaret, Türkiye ve Çek Cumhuriyeti arasındaki iş birliğini artırmak adına önemli bir adım olarak değerlendirildi. Türkiye Sağlık Turizmi Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Aysun Bay, sağlık turizminin geliştirilmesine yönelik projeleri hakkında konuklara bir sunum gerçekleştirdi.

Kaynak: İHA