Vefat eden Oğuzhan Nişancı ve Reşit Kibar’a Allahtan rahmet, ailelerine ve sevenlerine sabır diliyorum.  Özellikle Reşit Kibar hemşerimizin hayatını kaybettiği mesire alanı konusunda bilen bilmeyen herkes konuşuyor hatta suçlamalarda bulunuyor.  Ortada büyük bir acı varken olayın sıcaklığında konuya dahil olmayı doğru bulmuyorum.  Bilen bilir benim siyaset tarzım, şeffaftır. Son yaşanan bu olayları da daha uygun zamanda konuşacağız.

Sağlıklı araştırma yapmadan suçlama ve algı oluşturma konusunda gayret eden medyaya da açıklama yapma talebimin henüz karşılık bulamadığını da ifade etmek isterim. Bu kadar güzel şehrimizin ve insanımızın böyle gündeme gelmesi ise ayrıca üzüntü vericidir. Bu olay ne şahsımla nede AK Parti ile ilişkilendirilecek  bir konu değildir. Artvin’in tüm zenginliklerinin doğaya ve insana saygılı, değerlendirilmesinden yana olduğumu Artvin’e geldiğimden beri ifade ettim, ediyorum ve gereğini de  yapıyorum Artvin’in sorunlarını slogan  olarak ele alanlarla değil, gerçekten Artvin’de kalkınma ve çözüm isteyenlerle her zaman bir arada olacağız” dedi.

ÖNAL’IN HAKLI SİTEMİ

TFF ve Trabzonspor eski AS Başkanlarından İskender Önal, bir süre önce yaşamını yitiren Trabzonsporlu Jesiç anısına Belgrad’a  yapılan ziyaretle ilgili olarak bazı hatırlatmalar yaptı. Bizler de bu sütunda sizlerle paylaşıyoruz: ‘Hayırlı haftalar. 7. Eylül. 2024 tarihli gazetenizin 7. sayfasındaki fotoğraf ve haberle ilgili yazıyorum. Bu organizasyonu yapanların daha hassas ve dikkatli olmaları gerekirdi. Miodrag Jesiç 1989-91 de rahmetli M. Ali Yılmaz’ın başkanlığı ve benim Asbaşkanlığım döneminde Altay’dan transfer edilmişti. Türkiye standartlarında çok iyi bir futbolcu idi. Toprağı bol olsun. Heyete baktığımda çoğu arkadaşı tanıyorum, değerli ve başarılı insanlardır.

 Ancak tespit ettiğim kadarıyla Hami ve Soner kardeşlerimin haricinde Jesiç’le tokalaşan ve tanışan kimse yok. Gönül isterdi ki; Jesiç’le diyaloğu olan o dönem yöneticilerinden mesela Sadri Şener, Necmettin Aytekin, Ömer Sarı, Yusuf Bahadır ve özellikle de kulüp doktorumuz İhsan Alioğlu gibi ortak hatıra sahibi arkadaşlarımızdan bir veya birkaçı da davet edilebilseydi. Mesela Jesiç-Rıdvan Dilmen sakatlık senaryosunu ve sonrasındaki gelişmeleri bu heyetteki kaç arkadaşımız yaşamış ve hatırlamaktadır. Bu yazıyı yazarken yanlış anlaşılmaktan da korktuğumu söylemeliyim. Şahsen benim böyle davet beklediğim düşünülürse çok üzülürüm.  Sadece ileride yapılacak böyle davetlere konuyla ilgili birkaç arkadaşın da dahil edilmesi temsil açısından doğru ve sağlıklı olacaktır. İyi çalışmalar, arkadaşlara da selamlar.’

EĞİTİM ŞART

Trabzon’un bir çok noktasına taşımalar ilkel sayılacak minibüsler ile yapılıyor. Hafif raylı sistem henüz hayata geçmedi, toplu taşıma ise kısmen yetersiz bazen de tercih edilmiyor. İlçeler arası yapılan taşımada ise en sorunlu durak tabii ki Akçaabat-Trabzon arası çalışan minibüsler. Saygı desen sıfır, yolda araç sıkıştırma bu minibüslerde. Bunları yazdık da hepsinin de hakkını yemeyelim. Aralarında iyi olanları yok mu? Var tabii. Akçaabat durağına kayıtlı minibüslerin yüzde 4’ü kurallara riayet eder, saygılıdır. Onların da hakkını verelim. Geri kalanlar da kuralları onlar koymuş gibi hareket eder. Dün sabah şahit olduğumuz bir olay. Burada emniyete de büyük görev düşüyor. Minibüslere trafik cezası uygulaması yapılmalı. Onların hakkından bir tek gelecek cezadır.

 Kimse parasını kaybetmek istemez. Hele minibüs şoförleri asla. Plakasını şimdilik buradan yazmayalım bir minibüs şoförü Yenimahalle’de iki aracı peş peşe sıkıştırıp kazaya sebebiyet verecekti. Aynı sorun Trabzon şehir içi dolmuşlarında vardı. Oda başkanı Ömer Hakan Usta, soruna anında el attı. Şoförleri kısım kısım eğitimden geçirdi ve sorunu minimuma indirdi. İlçeler arasındaki sorunun başını çeken Akçaabat dolmuş durağına da acilen eğitim şart. Öyle işsiz kalanın minibüs üzerine çıkıp yolcu taşıyamayacağı bir meslek olmalı şoförlük. Soruna bir an önce el atılmalıdır. UKOME’ye de düşen görevler var. Şoförlerin çalışma kartları henüz yürürlüğe sokulmadı. Yolcular da ayrıca araçlarda iç ve dış kamera sisteminin en kısa zamanda uygulamaya koyulmasını istediler.

İNEKLER SUÇSUZ
Trabzon’un Tonya İlçe Belediye Başkanı Osman Beşel, Tonya Süt Kooperatifinin kapanmasıyla alakalı açıklama yaparak eski genel kuruldan kesit verdi. Beşel, “Lütfen “Dürüst” olalım, adil olalım, süreci, katkılarımızı ve etkilerimizi iyi tahlil edelim, siyaset uğruna olsa da  suç ve suçlu icat etmeyelim. Yiğidi öldürelim, amma hakkını da iade edelim. 

Bir Genel Kurulda bir katılımcı konuşma yaparken “fabrikayı bu günlere getiren süreçte, sağılan inekler hariç sürece dahil herkesin suçu var” şeklinde bir beyanda bulunmuştu. Saygıyla kamuoyuna arz ediyorum” dedi. Beşel’in bu paylaşımı gündeme bomba gibi düştü.

FAROZ AKŞAMLARI

Trabzon’da Faroz akşamları bir başka güzel oluyor. Şahbazoğlu’nda bir araya gelen ekip gündemi değerlendirip günün stresini atıyor. Faroz’un dün akşamki misafirleri Özgüneş Yönetim Kurulu Başkanı Halis Güneş, başkan yardımcısı Nihat Güneş, Akçagaz Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Birincioğlu, TTSO Meclis Üyesi Cevat Kara, iş insanları Ömer Bayraktar, Aydın Ateş ve Adnan Öksüz oldu. Sohbet edildi. Mehmet Şahbazoğlu’nun ikramı çaylar içilip günün değerlendirmesi yapıldı.

İSTANBUL ZİYARETİ

1461 Trabzon Futbol Kulübü Başkanı Celil Hekimoğlu, Başkanvekili Cengiz Tosun, Başkan Yardımcısı Emre Koç ve Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Ünsal Yılmaz; Başakşehir Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ’ı ziyaret etti. Dostane bir ortamda geçen ziyarette Başkan Celil Hekimoğlu, Gümüşdağ’a üzerinde ismi yazılı 34 numaraları kulüp forma hediye etti. 2 saat süren ziyarette; Gümüşdağ, Başakşehir’in altyapı akademisinin kuruluşu, yönetim şekli, ortaklık sistemi ve organizasyonları ile ilgili değerli bilgiler verdi.

 Başakşehir’in tesislerinin gezildiği ziyarette Başkan Celil Hekimoğlu, ziyarette kendilerine gösterilen ilgiden memnuniyet duyduklarını ifade ederek, “Göksel Gümüşdağ Başkanımız bizlere özellikle kendi kaynakları ile oluşturdukları kulüp organizasyonları ve projeler hakkında değerli bilgiler verdi. Biz de 1461 Trabzon Futbol Kulübü olarak bu konulardan istifade edeceğiz” dedi.

MAÇKASPOR İÇİN YOLLARDA

Gündem Raylı Sistem Gündem Raylı Sistem

Trabzon’un Maçka  İlçe Belediye Başkanı Dr. Koray Koçhan, Maçkaspor için İstanbul’da iş insanlarını ziyaret ediyor. Hedefinin Maçkaspor’u 3. Lige çıkarmak olduğunu ifade eden Koçhan, Maçkalı iş insanlarından da kulübe destek alıyor. İstanbul’da Maçkalıların da çok sevdiği Ordu Ünyeli Sultanbeyli Belediye Başkanı Ali Tombaş’ı da ziyaret ederek, isminin yazılı olduğu 52 numaralı Maçkaspor formasını hediye etti. Koçhan, “Güzel bir kadro oluşturduk. Maçkaspor için canla başla çalışacağız” dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ