5 GÜNLÜK OPERASYONDA 3 BİN 126 KİŞİ YAKALANDI

Trabzon’da Katı Atık Kararı İptal Edildi, Büyükşehir İstinafa Gidiyor Trabzon’da Katı Atık Kararı İptal Edildi, Büyükşehir İstinafa Gidiyor

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 81 ilde son 5 gün içerisinde çeşitli suçlardan aranan kişilere yönelik büyük bir operasyon gerçekleştirildiğini duyurdu. Operasyonlarda hakkında arama kaydı bulunan toplam 3 bin 126 kişi gözaltına alındı.

UZUN SÜRE ARANAN SUÇLULAR YAKALANDI

Yakalanan kişilerin 3 bin 93'ünün 5 yıla kadar, 21'inin 5-10 yıl arası, 12'sinin ise 10 yıl ve üzeri süredir arandığı tespit edildi. Bu operasyon, uzun zamandır aranan suçluların adalete teslim edilmesi açısından büyük bir başarı olarak değerlendirildi.

ÇEŞİTLİ SUÇLARDAN ARANAN ŞÜPHELİLER GÖZALTINDA

Operasyonda yakalananlar arasında, 497 kişi hırsızlık, 199 kişi dolandırıcılık, 87 kişi yağma, 65 kişi adam öldürme, 92 kişi cinsel suçlar, 561 kişi narkotik suçlar ve 281 kişi kaçakçılık ve organize suçlardan aranıyordu.

YERLİKAYA'DAN OPERASYON EKİPLERİNE TEŞEKKÜR

Bakan Yerlikaya, operasyonları yöneten valiler, kaymakamlar, il jandarma komutanları, il emniyet müdürleri, Sahil Güvenlik ekipleri ile operasyona katılan polis ve jandarma ekiplerini tebrik etti. Yerlikaya, "Milletimizin duası sizinle" sözleriyle operasyonlarda emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.

Muhabir: TUNCAY UÇKUN