Genç, uçakta Trabzonspor kulübü önceki başkanlarından Nuri Albayrak ve mimar Ziya Usta ile birlikte seyahat etti. Genç, “Efsane başkanımıza Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

ÇINARALTI SOHBETLERİ

Trabzon’un Ortahsiar ilçesi Faroz Sahilindeki Çınaraltı’nda akşam sohbetlerinde siyaset ve spor ön plana çıkıyor. AK Parti Ortahisar ilçe başkanı Selahaddin Çebi, Ortahisar belediye meclis üyesi Cevat Kara, iş insanları Aydın Ateş, Ömer Bayraktar, Veli Eroğlu ve Adnan Öksüz, Çınaraltı’nda akşam sohbetinde bir araya geldiler. Gündem de ise siyaset ve spor vardı. Çebi, “Siyaset cesur yapılır. Doğru bildiklerini her yerde anlatacaksın. Tepkiler de olacak. Sahada olacaksın. Sitemi alacaksın. Vatandaşla kucaklaşacaksın” dedi.

SÜMELA’NIN YOLLARI TAŞLI

Trabzon’a maça gelen bir gurbetçi anlattı: ‘Sümela manastırına gittik.  Yerliye giriş 60 TL, Yabancıya 20 Euro(700 TL)Büfeden 2 su bir kutu kola aldık 120 TL.  Sümela altında indirdiler servise bindik. Kişi başı 50 TL ile manastıra çıkardılar. Yabancılara tek giriş 20 euro -müze kart  alırsan 160 euro. Eğer müze kartın yoksa 1 kutu kola 115 TL, eğer müze kartın olursa indirim oluyor. Biz 2 tane su 1 tane kolaya 120 lira verdik. Turist eğer müze kart almayıp, sadece giriş ücreti öderse, o zaman o kafe de fiyatlar çok artıyor. Müze kartı almaya zorluyorlar.’

BENER CORDAN’DA VELİLER NEDEN AYAKLANDI?

Trabzon’da ilginin yoğun olduğu okullardan birisi de Bener Cordan ilk ve ortaokulu. Bu okulda da kayıt döneminde büyük sıkıntılar yaşanmış. Bu sıkışıklık sebebiyle yönetimin aldığı karar da velileri kızdırmış. Trabzonlu gazeteci arkadaşımızın aktardıklarına göre okul yönetimi son derece başarılı olan 6’ıncı sınıfı dağıtmış ve bu dağıtma sebebiyle boşalan sınıfı da 5.sınıf olarak açmış. Veliler tepkili, Okul yönetimi ile görüştüler ama sonuç alamdılar. Dün de Milli Eğitim yetkililerinin kapısını çaldılar.

NADİR’İN MEZARINI KİM YAPTIRDI?

Nadir Güran cinayetinin sebebi bir aydır ortaya çıkarılmaya çalışılıyor. Artık Adli tıp sonuçlarının çıkmasına az kaldı. Sanırım Adalet Bakanı ve İçişleri Bakanı birlikte basın toplantısı yapar ve sonucu açıklarlar. Bu arada Türkiye’nin dört bir yanından Diyarbakır’a Narin’in mezarına gidip dua okuyanlar karşılarında yeni yapılmış  mermer mezarı gördüler. Diyarbakır valisi Murat Zorluoğlu’nun  yaptırttığı mezar  her gün yüzlerce misafirin ağladığı dua ettiği yer oldu.

HAYIRLI OLSUN KOMUTANIM

Trabzon il jandarma Komutanlığına atanan Tuğgeneral Bahattin Murat Yakın’ı Ortahisar Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Hakkı Emiroğlu ve işadamı Turgut Aydemir ziyaret ederek yeni görevinde başarılar diledi.

MÜDÜRE GİTTİ

Çarşıbaşı Belediye Başkan Ahmet Keleş İlbank Bölge Müdürü Cafer Bilgin’i ziyaret ederek projelerle ilgili desteklerini talep etti.

TURİZMİN GÖZDESİ AKÇAABAT

Akçaabat, tarihi dokusu, doğal güzellikleri, yöresel lezzetleriyle, sporu, kültür ve sanat hayatıyla bir bütün olarak düşünüldüğünde dört mevsim canlı, dört mevsim yaşayan ve dört mevsim farklı bir şehirdir. Akçaabat’ın özellikle tarihi dokusu ve doğal güzellikleri, şehrin adından sıkça söz edilmesine vesile olmaktadır.  Akçaabat Belediyesi, şehrin değerine değer katan çalışmalarla Akçaabat’taki turizmin gelişmesine katkı sağlıyor; Akçaabat’ın, turizmin gözdesi olmasına öncülük ediyor. Akçaabat Belediyesi, şehir içinde yaptığı çalışmalar ve düzenlemelerle Akçaabat’a gelen yerli ve yabancı turistler için muhteşem bir turizm güzergahı oluşturdu. Vizyoner çalışmalar ve uzun vadeli planlamalar doğrultusunda oluşturulan turizm güzergahını anlatan Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, şehre doğudan ya da batıdan gelen yerli ve yabancı turistlerin geze geze şehir merkezine ulaşacaklarını söyledi.

AKÇAY CHP’YE KATILDI

CHP'li Başkandan Ahmet Metin Genç’e Tiski Teşekkürü CHP'li Başkandan Ahmet Metin Genç’e Tiski Teşekkürü

2023 Genel Seçimlerinde İyi Parti’den Trabzon üçüncü sıra milletvekili adayı olan Serpil Akçay Cumhuriyet Halk Partisi’ne katıldı. Akçay’a rozetini, CHP Ortahisar İlçe Başkanı Haluk Batmaz taktı. İlçe Başkanı Haluk Batmaz, Genel Başkan Özgür Özel’in “Baba Ocağı” çağrısını hatırlatarak, “Geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiğimiz ‘İkinci Yüzyılda Değişim ve Tüzük Kurultayı’ ile iktidar yürüyüşümüzü başlattık. Genel Başkanımızın ‘Siz CHP’ye hangi partiden geliyorsanız gelin, baba ocağınıza geliyorsunuz’ seslenişinin ardından toplumumuzun her kesiminden partimize çok güçlü katılımlar görüyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Cumhuriyet’i kuran Cumhuriyet Halk Partisi; bu zor dönemde Türk Milletinin yine tek umudu haline gelmiştir” dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ