Şenol Güneş’in Ekip Kurma Çalışmaları Sarsıldı Şenol Güneş’in Ekip Kurma Çalışmaları Sarsıldı

Türk’e Durmak Yakışmaz! Sıra Sende Hollanda
Ay-Yıldızlılarımıza galibiyeti ve çeyrek final biletini getiren golleri 1. ve 59. dakikalarda Merih Demiral kaydetti. Avusturya'nın golünü ise 66. dakikada Michael Gregoritsch attı. Milli takımımız, çeyrek finalde Hollanda’nın rakibi oldu. Ay-Yıldızlılarımız, daha önce EURO 2000 ve EURO 2008'de çeyrek finalde yer almıştı. Millîlerimiz, 2000 yılında Hollanda ve Belçika'nın ortaklaşa düzenlediği finallerde gruptan çıkıp çeyrek finalde Portekiz'e yenilerek, organizasyona veda etti. A Millî Takımımız, EURO 2008'de ise büyük bir başarıya imza atarak, yarı finale kadar yükseldi. Almanya'ya 3-2 yenilen Türkiye, Avrupa Futbol Şampiyonaları tarihindeki en iyi derecesine imza attı.

Türk Yüreğini Sahada Gördük
A Milli Futbol Takımımızın teknik direktörü Vincenzo Montella, harika bir takım ruhuyla mücadele ettiklerini ve tüm oyuncularıyla gurur duyduğunu söyledi. Montella, “Mert'in harika kurtarışları oldu. Takım için, ülke için, kalecimiz adına mutluyum. Bu oluşturduğum grup adına mutluyum. Mert'i de tebrik ediyorum. İşi o zaten, gol kurtarmak. Son dakikalarda bu kurtarışı yaptı. Takım ruhu inanılmazdı. Bu takım ruhunu sahaya yansıttıkları için takımı tebrik ediyorum. Tüm ülke için çok mutluyum” ifadelerini kullandı. Montella, “Sahada ciddi bir takım ruhu gösterildi. Bundan gurur duyuyorum. Bu ruhu sahada görmek istisnai, harika bir şey. Formasyonun, taktiğin ötesinde bunu görmek çok önemli. Çok erken bir gol bulduk. Avusturya bu turnuvada en fazla gol atan ve en az gol yiyen takımlardan biri ama biz iki gol attık. Bugün Türk yüreğini sahada gördük” dedi.

Başarı Yolunda İlerleyen Ay-Yıldızlılar
Ay-Yıldızlı ekibimiz, çeyrek finalde Hollanda karşısında aynı takım ruhunu ve mücadele azmini sahaya yansıtarak, yarı finale yükselmeyi hedefliyor. Tüm Türkiye, milli takımın bu önemli mücadelesini heyecanla bekliyor. Ay-Yıldızlılar, tarihe bir kez daha adını yazdırmak için tüm güçleriyle sahada olacak.

Muhabir: BİROL SANCAK