"Hizmet İçin Borçlanmaya İtiraz Etmedik"

Büyükşehir’den Hareket Çağrısı: ‘Bisikletini Al Gel!’ Büyükşehir’den Hareket Çağrısı: ‘Bisikletini Al Gel!’

Köroğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Cumhuriyet Halk Partisi grubu olarak, Akçaabat’ı ilgilendiren her konuya, eğer faydalıysa Belediye Meclisi'nde onay verdik. Buna borçlanma dahil. Hizmet için borçlanmaya dahi itiraz etmedik, sizin iddianızın aksine. Ancak denetlenebilirlik istedik. Eleştirilerimiz hep yapıcı oldu."

"Şeffaflık ve Cevap İstiyoruz"

"Her söylediğimizi çarpıtarak, gerçeklerden uzak cevaplarla siyaset yaptınız. Şeffaflık istedik, geçiştirdiler. Cevap istedik, sadece karşı suçlama yaptılar," diyen Köroğlu, belediyenin işçilerin hakkını savunmadığını ve işçilerin mutsuz olduğunu dile getirdi.

"İşçilerin Haklarını Vermekte Diretiyorlar"

Köroğlu, belediye işçilerinin maaşlarına zam yapılacak olmasına rağmen, belediyenin bunu vermemek için direttiğini belirtti. "Belediye çalışanlarının istedikleri zam gayet standart bir ücretken bile bunu vermemek için diretiyorlar, hatta maaş ve ikramiyelerini dahi eksik yatırıyorlar. Tehdit ediyorlar, ahkam kesiyorlar," ifadelerini kullandı.

"Çalışanların Mutlu Olması Gerekir"

Köroğlu, bir belediyenin iyi hizmet etmesi için çalışanlarının mutlu ve huzurlu hissetmesi gerektiğini vurgulayarak, "Çalışanlara istedikleri zammı yani haklarını verin. Söz, tıpkı bu eleştiriyi paylaştığım gibi teşekkür edeceğim," dedi.

Köroğlu, belediyeye çağrıda bulunarak, işçilerin haklarının savunulması ve taleplerinin karşılanması gerektiğini belirtti.

Muhabir: AYTEKİN AKAY