Bayraktutan "Acil hastaların olduğu Havuzlu Köyü'ne 5 gündür ulaşılamaması kabul edilemez bir durumdur. Köy Halkının mağduriyetinin derhal giderilmesi, Havuzlu köyünün ulaşıma kapalı olan ilçe merkezi bağlantı yolunun ivedilikle açılması gerekmektedir." açıklamasında bulundu.

Konuya ilişkin hazırlamış olduğu yazılı soru önergesini TBMM Başkanlığına gönderen Bayraktutan'ın önergesi şu şekilde"       7 Temmuz 2024 tarihinde Artvin ili Yusufeli İlçesine bağlı Havuzlu köyünde meydana gelen heyelan neticesinde köyün ilçe merkeziyle bağlantısı kesilmiş, köyde yaşayan halkımız büyük mağduriyet yaşamıştır.

   20 hanenin bulunduğu Havuzlu Köyümüzde 4 gündür kapalı olan ilgili yol güzergahının açılmadığı her an; köy halkının mağduriyeti katlanmaktadır. Köyde hasta ve yaşlıların olması nedeniyle, acil tedavi görmesi gereken hastalarımızın hayati tehlikesi de ortaya çıkmaktadır.

   Bölgede gerekli çalışmalar başlatılarak, Artvin ili Yusufeli İlçesine bağlı Havuzlu köyünün 4 gündür ulaşıma kapalı olan ilçe merkezi bağlantı yolunun ivedilikle açılması gerekmektedir.

 Bu Bağlamda;

1-            Artvin ili genelinde yamaçlardan düşen kayalar ve meydana gelen heyelanlar sonucu yaşanan kazalarda ve ulaşıma kapanan köy yollarında yıllar içinde yaşanan artış defalarca gündeme getirilmiş olmasına rağmen gerekli önlemler hangi gerekçe ile alınmamıştır?

Tüm Emekliler Sendikası Trabzon Şube Başkanı Sinan Hacıömeroğlu: “12 Eylül Darbesi Yoksulluğa Sürükledi” Tüm Emekliler Sendikası Trabzon Şube Başkanı Sinan Hacıömeroğlu: “12 Eylül Darbesi Yoksulluğa Sürükledi”

2-            Bakanlığınız nezdinde her yıl örneklerle sabit şekilde köy yollarıyla ilçe merkezi bağlantılarının heyelanlar sonucu kapanmasıyla ortaya çıkan mağduriyetlerin giderilmesi adına hangi çalışmalar yürütülmektedir?

3-            Yusufeli halkının can ve mal güvenliği açısından büyük önem arz eden Havuzlu Köyü’nün ilçe merkezine ulaşımının sağlanması adına Bakanlığınız nezdinde bu tarihe kadar hangi çalışmalar yapılmıştır?

4-            İlgili güzergahın 4 gündür açılamamış olmasının sorumluları kimlerdir?

5-            Artvin ili Yusufeli İlçesine bağlı Havuzlu köyünün ilçe merkezi bağlantı yolunun açılması adına bir takvim açıklar mısınız?

"

Muhabir: TUNCAY UÇKUN