TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde düzenlediği basın toplantısında, Sosyal Güvenlik Kurumu Genel Müdürlüğü'nün yeni ilan politikasına sert bir şekilde tepki gösterdi. Suiçmez, SGK'nın tasarruf gerekçesiyle aldığı kararın, 2,5 milyon TL ve üzerindeki gayrimenkul satış ilanlarının medyaya gönderilmesini öngördüğünü belirtti. Ancak, bu değerin altındaki ilanların kurum içinde duyurulacağına dair kararın, yerel basının yüksek ilan ücretleriyle açıklanmasının mantıksız olduğunu vurguladı.

İmamoğlu’ndan İktidara Sert Uyarı: “Siyasette Rekabetin Denklemi Mahkemelerde Kurulamaz” İmamoğlu’ndan İktidara Sert Uyarı: “Siyasette Rekabetin Denklemi Mahkemelerde Kurulamaz”

"Tasarruf bahanesiyle ilanların daha az kişiye ulaşmasının, rekabetin azalmasına neden olup sonuçta gelirden mi tasarruf amaçlandığını sorguluyoruz" diyen Suiçmez, kararı alanlara yönelik çarpıcı sorular yöneltti. Ayrıca, doğrudan temin ilanlarının halka duyurulmamasının devletin zararına yol açabileceğine dikkat çekti.

Suiçmez, tasarruf edilmesi gereken esas hususun, halka duyurulmadan yapılan doğrudan temin ilanları olduğunu belirterek, bu ilanların daha geniş kitlelere ulaştırılarak rekabet ortamının sağlanması ve devletin kazancının artırılması gerektiğini ifade etti.

Son olarak, tüm milletvekillerini, özellikle de Trabzon milletvekilleri olmak üzere, bu konuda hassasiyet göstermeye ve yerel basının hukukunu korumak için çaba sarfetmeye davet etti.

Muhabir: AYŞEN KARABİNA