İşte Kaya’nın açıklamalarından satır başları:

MİLLETİMİZİN HAYIR DUASINI ALACAĞIZ

“Biz siyaset yapmak için değil, bu kadim kente, Ortahisar’ımıza; hangi partiden, hangi düşünceden olursa olsun her bir vatandaşımıza hizmet etme sevdasıyla yola çıktık. Aylardır sahadayız, kentimizi karış karış geziyoruz… Gördüğümüz manzara şu; biz bu seçimleri rahatlıkla kazanacağız. Her gittiğimiz yerde insanlarımızın büyük bir sevgi ve ilgisiyle karşılaşıyoruz. Bu sevgiye ve güvene layık olabilmek için tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Hizmetlerimizle gönüllerde yer yapacağız, milletimizin hayır duasını alacağız. Bundan kıymetli hiçbir şey yok.”

VATANDAŞA DUVAR ÖRMEYECEĞİZ

“Belediye başkanı ulaşılabilir olacak, vatandaşa duvar örmeyecek. Belediye başkanı halkın içinde olacak, makamında oturup keyif yapmayacak. Bizi çay ocağında vatandaşla çay içerken göreceksiniz… Esnaf ziyaretinde göreceksiniz… Bu kentin sokaklarında göreceksiniz. Her ay düzenleyeceğimiz halk günleri ile vatandaşımızın derdini ilk ağızdan dinleyeceğiz. Kapısı açık, gönlü açık, ulaşılabilir bir belediye başkanı ve yöneticileri olarak kimin bir derdi varsa o derdi çözme gayreti içinde olacağız.”

ORTAHİSAR PARMAKLA GÖSTERİLECEK

“Göreve geldiğimizde ‘yetki bende, ben ne dersem o olacak’ anlayışıyla hareket etmeyeceğiz. Bu anlayış Trabzon’a telafisi güç zararlar verdi. Şehrimizin simgesi Boztepe bağrına hançer gibi saplanan tünellerle ve ucube viyadük ayaklarıyla katledildi. Yenicuma Mahallesi’ni mahvettiler, yok ettiler, milleti mağdur ettiler... Vatandaş diyor ki ‘benim evimi 70 bin liraya aldılar elimden, ben o paraya şimdi ahır alamam.’ Yaptığın iş akla, bilime, şehrin gerçeklerine uymadığı zaman hem insanları mağdur ediyorsun hem şehri mahvediyorsun hem de kaynakları israf ediyorsun. Ortak akıl diye bir şey var… Bu şehrin meslek odaları var, üniversitesi var, çok iyi yetişmiş mühendisleri mimarları var. Her zaman görüşlerinden istifade edeceğiz. Belediyemizin tek kuruşunu dahi israf etmeden, akılcı, gerçekçi ve somut projelerle Ortahisar’ı tüm Türkiye’nin parmakla göstereceği bir marka kent haline getireceğiz.” 

BİZ BU ŞEHRİN EVLADIYIZ

“Karşımızdaki parti devlet gücünü kullanıyor, belediye gücünü kullanıyor, sınırsız para harcıyor… Dağlar, taşlar, kentteki her yer afişleri, pankartlarıyla dolu. Ama ellerindeki tüm bu imkanlara rağmen kaybedeceklerini gördükleri için bizi hedef alan iftiralara başvurmaktan geri durmuyorlar. Biz insanlarımızın vicdanına güveniyoruz. Biz bu şehrin evladıyız… Dışarıdan gelmedik; burası bizim baba toprağımız, ata toprağımız. Bu kentte insanların yüzü gülsün istiyoruz… Bu kentte yoksulluğu bitirelim istiyoruz.”

MHP Trabzon İl Başkanı Ömer Ayar, Ankara'da Trabzon Tanıtım Günleri Etkinliklerinde MHP Trabzon İl Başkanı Ömer Ayar, Ankara'da Trabzon Tanıtım Günleri Etkinliklerinde

MUTLU İNSANLARIN KENTİ

“Ekonomik krizin en yoğun yaşandığı illerin başında maalesef Trabzon geliyor. Sosyal projelerle hayat pahalılığı altında ezilen insanlarımıza nefes aldıracağız. İhtiyaç sahibi ailelerimize her ay vereceğimiz kumanya kart ile sağlıklı gıdaya erişimlerine destek olacağız. ‘Halk Süt ve Ekmek Programı’ ile düzenli olarak süt ve ekmek dağıtımı yapacağız. ‘Ortahisar Mutfak’ ile hem ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza sıcak ve besleyici öğle yemekleri sunacağız, hem de kadın istihdamına katkı sağlayacağız. İnsanlarımızın mutluluğuna hizmet edecek sosyal belediyecilik anlayışını bu kente getirdiğimizde göreceksiniz; Ortahisar, mutlu insanların kenti olacak." 

TURİZMİ 12 AYA YAYACAĞIZ

“Turizm kentimizin bacasız sanayisi.Hayata geçireceğimiz projelerle yeni cazibe merkezleri oluşturarak kentimizde turizmin 12 aya yayılmasında öncü olacağız. Artık İstanbul’un simgelerinden biri haline gelen, İstiklal Caddesi’ndeki nostaljik tramvayı hepimiz biliyoruz. Trabzon’a gelen yerli ve yabancı turistlerin de bir fotoğraf çektirme alanı olsun istedik. Bunun için kentimizin turizmine değer katacağına inandığımız bir nostaljik tramvayı çok uygun maliyetlerle hayata geçireceğiz. Zağnos, Tabakhane, Değirmendere ve Beşirli vadilerimizin turizm açısından büyük potansiyelleri var. Bu vadilerimizde oluşturacağımız gezinti parkurları, yürüyüş yolları ve rekreasyon alanlarıyla vatandaşlarımızı ve turistleri buluşturacağız. Masal Şatosu, Çiçek Bahçeleri ve Nostalji Tramvay projeleri ile kentimizde yeni çekim alanları yaratacağız.”

GENÇLERİMİZE UMUT OLACAĞIZ

“Gençlerimiz hayat pahalılığı, işsizlik ve gelecek kaygısı içinde umutsuzluğa mahkum edildi. Bu ülkenin pırıl pırıl gençleri bunları hak etmiyor. Kentimizde gençlerimiz için yeni bir sayfa açıp, onlara mutlu, onurlu bir yaşam sunma gayreti içinde olacağız. Gençlerimizin eğitim ve sosyal hayatlarını destekleyen projeleri hayata geçireceğiz. Öğrencilerimize şehir içi ve şehirlerarası ulaşımda daha uygun fiyatlarla seyahat edebilmeleri için özel indirimler sağlayacağız. İnternet ve kırtasiye destekleri ile eğitim hayatlarına destek olacağız. Üniversite çevresindeki mahallelerimizde açacağımız kent lokantalarıyla öğrencilerimize ve dar gelirlilere uygun fiyatlarla kaliteli yemek seçenekleri sunacağız. Bir yuva kurmanın maliyeti maalesef korkunç rakamlara ulaşmış durumda. Yeni evlenen ihtiyaç sahibi gençlerimize maddi destek ve eşya desteği vererek mutlu yuvalar kurmalarına vesile olacağız.”

EMEKLİLERİMİZE NEFES ALDIRACAĞIZ

“Emeklilerimiz açlık sınırının altındaki maaşlarla bırakın insanca yaşamayı, hayatta kalma mücadelesi veriyor. Yıllarca çalışıp didinmiş, alın teri dökmüş, bu ülkeye değer katmış insanlarımız sefaletle baş başa bırakılmış, adeta ‘Ne haliniz varsa görün’ denilmiş durumdalar. Kafelerde, çay ocaklarında bir çay içmeye bile durumları olmayan emeklilerimizin yegane sosyalleşme alanları, parklardaki belediye bankları haline geldi… O da boş bank bulabilirlerse! Emeklilerimizin içinde bulunduğu bu duruma asla kayıtsız kalmayacağız. Düzenleyeceğimiz turistik gezilerle Çanakkale, Anıtkabir gibi önemli merkezleri gezip görmelerini, günübirlik yayla gezileri ile nefes almalarını sağlayacağız. Açacağımız kafelerde, 1 liralık sembolik bir ücretle çay içip, dostlarıyla sohbet etme olanağı sunacağız.”

ORTAHİSAR’A YAKIŞAN KÜLTÜR MERKEZİ

“Trabzon’umuz medeniyetlerin kök saldığı, binlerce yıllık bir kültür birikiminin şekillendirdiği kadim bir kent… Ama maalesef bu kentin adına yakışan bir kültür merkezimiz yok. Kentimize kazandıracağımız Ortahisar Kültür Merkezi, ev sahipliği yapacağı etkinliklerle kentimizin kültür ve sanat hayatına büyük canlılık kazandıracak. Kültür merkezimizin bünyesindeki nikah salonumuzda, modern ve konforlu bir ortamda nikah törenleri hizmeti vereceğiz.”

OTEL KONFORUNDA KONUK EVİ

“Trabzon’daki hemşehri derneklerimizin yıllardır talep ettiği konuk evi şehrimizin en büyük eksikliklerinden birisi.Trabzon bölgenin sağlık merkezi; haliyle çevre illerden kentimize çok sayıda hasta geliyor. Maalesef hasta yakınlarımız kalacak yer bulamadıkları için ya hastane banklarında ya da araçlarının içinde sabahlamak zorunda kalıyorlar. Otel konforunda projelendirdiğimiz konuk evini süratle hayata geçirerek vatandaşlarımızın bu mağduriyeti ortadan kaldıracağız.”

ÜRETİCİYE TOHUM VE GÜBRE DESTEĞİ

“Yerli tohumlarımız, bölgesel iklim koşullarına uygun, kaliteli ürünler elde etmemiz açısından son derece önemli. Bu sebeple yerli tohumların kullanımını teşvik etmek amacıyla üreticilerimize tohum desteği vereceğiz. Çiftçilerimize kaliteli fide ve gübre temininde yardımcı olacak; düzenleyeceğimiz eğitim programları ile kaliteli ürünler yetiştirmelerini sağlayacağız.”

YAVUZ SELİM’İ YENİDEN AÇACAĞIZ

“Kentimizde ‘Futbolun Mabedi’ olarak bilinen Yavuz Selim sahamızın kapatılması hem futbolseverleri üzdü hem de bu çevredeki esnafın mağdur olmasına sebep oldu. Göreve geldiğimizde, Yavuz Selim sahamızın o eski görkemli günlerine kavuşması, burada tekrar amatör maçların oynanabilmesi için ne gerekiyorsa yapacağız. Burası futbolcu tarlasıydı, yine burada yıldız futbolcuların yetiştirilmesinde öncü olacağız. Yavuz Selim’i maçlarla, futbolcuları da sahasıyla buluşturacağız.”

Muhabir: NURGÜL GÜNAYDIN