Sosyal Belediyecilik Dersi

Batmaz, CHP’li belediyelerin zor durumdaki insanlar için Kent Lokantaları ve Halk Ekmek büfeleri açtığını belirterek, “AKP'li Büyükşehir Belediyesi Trabzon’da, Meydan’ın ortasında Halk Ekmek büfesi açmak zorunda kaldı. Bu ekonomik iflasın itirafıdır; mızrak artık çuvala sığmıyor” dedi. Ayrıca, yakında Kent Lokantası açarlarsa kimsenin şaşırmaması gerektiğini söyledi.

"İktidarın Görevi Ucuz Ekmek Satmak Değil"

“Iktidarın asıl görevi ekmeği fırıncıdan alıp vatandaşa ucuza satmak değildir” diyen Batmaz, “İktidarın görevi; unun çuvalını 750 liraya, mayanın fiyatını 1000 liraya çıkartmamaktır. Vatandaşını 2 lira daha ucuza ekmek almak için sıraya girmek zorunda bırakmamaktır” ifadelerini kullandı.

Rencide Edici Kuyruklar

Halk Ekmek büfesinin yerinin de ayrı bir skandal olduğunu belirten Batmaz, “Yoksullukla mücadele eden insanımızı bir de Trabzon’un en işlek yerinde, Meydan’ın göbeğinde utana sıkıla ekmek kuyruğunda beklemek zorunda bıraktılar, rencide ettiler. 2019 yılında aynı noktada patates, soğan satmışlardı. Yıllar geçti, değişen sadece halkın daha da yoksullaşması oldu” dedi.

Bir Trabzonluya Daha Önemli Görev! Kamuran Yazıcı Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nda Bir Trabzonluya Daha Önemli Görev! Kamuran Yazıcı Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nda

Haluk Batmaz’ın bu açıklamaları, Trabzon’da geniş yankı buldu ve AKP’li belediyelere karşı sert bir eleştirinin fitilini ateşledi. Halk Ekmek büfelerinin varlığı, ekonomik sıkıntıların ne kadar derin olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

Muhabir: AYŞEN KARABİNA